Hanna Lundström

Hanna Lundström on äidinkielenopettaja ja erityisen kiinnostunut lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Hän on opiskellut ruotsia ja kirjallisuustiedettä Åbo Akademissä.

Lapsuudessani kirjastoauto kävi lähipysäkillämme joka toinen tiistai, ja sieltä löytyi mahtavat määrät kirjoja. Kirjoja joihin ihastua, kirjoja joita kauhistella, sanoja valloitettaviksi. Sanat ja tarinat ovat aina olleet tärkeitä minulle ja moni lapsuusmuisto liittyy lauluihin, loruihin, satuihin ja kieleen. Kun sain omia lapsia otin heidät mukaan kirjaston vauvarunoryhmään. Toimin myös itse erään ryhmän vetäjänä ja tällöin syntyi ajatus että myös aivan pienet tarvitsevat runoja. Silloin päätin kirjoittaa.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Koska se antaa meille kuvia ja maailmoja joita tarvitsemme ymmärtääksemme itseämme ja muita paremmin.
 
Miksi kirjoitat? 
Kirjoittaminen auttaa minua näkemään yksityiskohdat arjessani ja maailmassani. Kirjoittaessani löydän vivahteita ja. tunnelmia, jotka muuten jäisivät huomaamatta. Kun jokin on helppoa haluan kirjoittaa siitä. Kun jokin on vaikeaa tiedän että minun on kirjoitettava siitä. Äänet ja rytmi, värit ja kuviot ovat tärkeitä. Usein yhden ainoan sanan tunnelma voi tarttua minuun ja tiedän että minun on kirjoitettava teksti, joka sisältää juuri tuon sanan. 
Hanna Lundström

Kuva: Cata Portin Lataa painokelpoinen kuva

Onnen kuplia