Elina Pulli


Elina Pulli (s. 1964) on sijoittanut esikoisdekkarinsa hyvin tuntemaansa päivähoidon maailmaan ja sanoo, että lasten perheiden kautta päiväkotiyössä on läsnä koko elämän kirjo. Hän antaa äänen rintasyöpäleikkauksesta toipuvalle lastentarhanopettajalle ja kuvaa samalla tavallisten naisten ihmissuhdesotkuja ja salaisuuksia. Pulli kertoo olevansa dekkariharrastaja ja suunnitelleensa omaa rikostarinaansa pitkään. Ratkaisun rikokseen hän keksi vasta omien rintasyöpähoitojensa aikana.
Pulli on varhaiskasvatuksen asiantuntija ja tietokirjailija. Aiemmin Pulli on julkaissut useita lasten liikuntaan liittyviä kirjoja ja lautapelejä. Hän on myös käsikirjoittanut liikuntaleikkejä televisioon ja sanoittanut lasten lauluja. Helsingissä vietetyn lapsuutensa parhaimmat pihaleikit hän on päivittänyt nykylapsille sopivaan muotoon hyppis- ja twist-leikkeinä. Vaikka hänen omat lapsensa ovat jo aikuisia, viime vuosina on syntynyt myös vauvaloruja, joita löytyy parina peräkkäisenä vuonna äitiyspakkauksesta. 
Pulli sanoo olleensa pitkään koukussa aikuisopiskeluun. Hän valmistui kasvatustieteiden maisteriksi työskennellessään kehittämispäällikkönä ja kouluttajana liikuntajärjestössä. Kirjoittamista hän on opiskellut sekä Jyväskylän Yliopistossa että Oriveden opiston kursseilla.

Miksi kirjoitat?
Kirjoittaminen on kivaa. Olen kiinnostunut kielestä ja sen vivahteista, tykkään tarinoista. Saan kirjoittamisesta energiaa ja lukijapalautteesta iloa elämään. Dekkaria kirjoittaessani en miettinyt mitään konkreettista tavoitetta. Se vaan piti kirjoittaa, oli pakottava tarve. Minulla on siis kirjoittajan tauti, josta en halua parantua. Kirjoitan myös siksi, että nautin uuden oppimisesta, mutta en viitsi ruveta golfaamaan. 

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Lukeva ihminen ei ole koskaan yksin. Lukevalla lapsella on aina kaveri. Lukupiirissä on kiva yllättyä muiden tulkinnoista. Mielestäni kirjan tarina muuttuu tärkeäksi ja eläväksi vasta kahden lukijan välisessä vuoropuhelussa. Ei riitä, että kirjailija ”puhuu lukijalle” – parasta on, kun kaksi lukijaa keskustelee tulkinnoistaan. 

Teokset