Anna Sofia Vuorinen


Anna Sofia Vuorinen on oululainen graafinen suunnittelija ja vapaa kuvittaja, joka tykkäsi jo lapsena tarinoiden keksimisestä ja niiden kuvittamisesta. Anna on valmistunut filosofian maisteriksi, pääaineenaan kirjallisuustiede, Oulun yliopistosta ja taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta. Päivätyönsä ohessa Anna nauttii kuvittamisesta, käsillä tekemisestä ja muusta visuaalisesta puuhailusta. Hän juo paljon vihreää teetä ja liikkuu ympäri Oulua mintunvihreällä polkupyörällään. 

Annaa inspiroivat hassut yksityiskohdat, herkulliset värit, söpöt eläimet, metsäkävelyt, sienet ja jäkälät. Hänen kuvitustensa leikkimielinen naivismi ammentaa sekä minimalismista että koristeellisuudesta. Pohjoisen valoisten kesäöiden vaaleanpunaiset sävyt ovat Annan lempivärejä, jotka toistuvat hänen töissään. Kuvakirjoissa Annaa kiehtoo kuvan ja tekstin tapa rakentaa kertomusta yhdessä, mutta samalla myös vuorovaikutuksessa lukijan kanssa. 

Miksi kuvitat? 
Kuvitan, koska haluan tuottaa ajatuksia, iloa ja oivalluksia – sekä itselleni että muille. Kuvittaminen on minulle luontevin kerronnan muoto. 

Miksi kirjallisuus on tärkeää? 
Kirjallisuus on matkoja tähän maailmaan, mahdollisiin maailmoihin ja omaan itseen yhtä aikaa. Sellainen matkustelu on elämän suola ja sokeri!

Teokset