Anna Lindholm

Anna Lindholm (s. 1983) toimii uskonnon ja ruotsin opettajana Tukholmassa. Hän on kasvanut Tammisaaressa ja Västeråsissa, Ruotsissa. Kiinnostus yhteiskuntaan ja politiikkaan on johdattanut hänet ajassa taaksepäin. Erityisen kiinnostunut hän on 1910-luvun historiasta ja joskus aikakausi on hänelle niin elävä, että hän kirjoittaa 1917 vuoden 2017 sijaan. Vaikka hän on elänyt toinen jalka Ruotsissa, toinen Suomessa, viime vuosisadan sodat Suomessa ovat aina kaikuneet jossakin taustalla.
Ines-projekti on Lindholmin esikoisteos, joka ilmestyi ruotsiksi vuonna 2015. Suomeksi se julkaistaan vuonna 2018, kun sisällissodasta on kulunut sata vuotta. Lindholmille ovet sisällissotaan aukesivat, kun hänen isoisänsä näytti henelle oman äitinsä Ineksen kirjeet miehelleen Vernerille, joka oli Helsingissa punaisten vankina vuonna 2018. Kirjasta tuli projekti, jonka oli määrä täydentää androsentristä kuvaa Suomen sisällissodasta.
 
Miksi kirjoitat?
Tutkiakseni, analysoidakseni, argumentoidakseni ja heräättääkseni ajatuksia.
 
Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kysymykseen on tuhat vastausta! Kirjallisuus saa otteen siitä, mikä oikeassa elämässä jää vähälle huomiolle tai tapahtuu liian nopeasti jotta sen voisi käsittää.
 

Ines 1918