Perinteisen talon asukkaan ja korjaajan kirja

Panu Kaila jatkaa uudessa kirjassaan siitä mihin rakennusmateriaaleihin keskittyvässä Talotohtorissa jäi. Talotohtorin rakenneopas esittelee vanhan talon viisautta, neuvoo sen säilyttämisessä ja kertoo sen opetuksista myös uudisrakentajille. Talotohtorin rakenneopas soveltuukin ammattilaisten lisäksi kaikille oman talonsa tai mökkinsä kunnostukseen hartaudella suhtautuville.

Perusteellinen tietoteos  käsittelee aluksi rakentamisen historiaa alkumajasta antiikkiin, talon vaikutusta tunteisiin, muistojen merkitystä, kauneutta ja ajan säilyttämistä. Toisessa ja kolmannessa jaksossa jatketaan rakenteisiin, perustusten ja kellareiden moniin ratkaisuihin ja tyypillisten ongelmien torjumiseen. Neljännessä jaksossa kerrotaan puutalojen rakenteista ja viidennessä syvennytään eristämiseen, kastepisteeseen, lämmönvaraukseen ja sisäilmastoon.

Kunkin teeman yhteenvetona on jonkin rakennuksen korjaushistoria koko laajuudessaan ja asiantuntevaa tekstiä havainnollistavat runsaat kuvat. Kirjan päättää autiotalon tarina, sen nousu rappiosta viihtyisäksi asunnoksi.

PANU KAILA on arkkitehti SAFA ja perinteisen rakentamisen asiantuntija. Hän pitää lukuisissa lehdissä ilmestyvää Talotohtori-palstaa ja on julkaissut lukuisia kirjoja rakentamisesta.
 

Osta

45.00 €

Kaila esittelee perinteisiä rakenneratkaisuja selkeästi ja ymmärrettävästi. Runsas kuvitus. Kirja sopii hyvin tee se itse -rakentajalle, joka haluaa välttää virheitä vanhaa rakennusta kunnostaessaan. Talotohtori Kailan kaikki kirjat, niin myös tämä, sopivat myös lahjaksi perinteisiä rakennuksia arvostaville. Kaila pukee hienosti sanoiksi niiden kauneuden ja harmonian.
Eläkkeensaaja-lehti

Panu Kaila


Panu Kaila

Talotohtorin värikirja