Mitä en halua tietää

12,90 

–50%
Alin hinta 30 päivään:
26,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,
Arviot

Deborah Levyn Mitä en halua tietää on ohut kirja mutta todellinen ti­mantti. Se on Levyn muistelma­trilogian ensimmäinen osa, joka sijoittuu kolmeen eri maahan. Se on hauska ja älykäs kuvaus nai­sen elämästä, kirjailijuudesta ja kirjoittamisesta, ja samalla yksi parhaimmista koskaan lukemis­tani kirjoitusoppaista.

Kati Kelola, Anna

Vain 125 sivun mittainen kirja sisältää maailmoja – niin sisäisiä kuin maantieteellisiäkin. Levyn kerronta on psykologisesti tarkkaa ja siksi koskettavaa. Lisäksi se on todella hauskaa. Toteavat, vähäeleiset lauseet kuorivat esiin arkisten tilanteiden koomisuutta.

Kati Kelola, Suomen Kuvalehti

Levylla on taito kirjoittaa vähäeleisesti ja ilmavasti niin, että tekstin lumoava ydin jää lukijan löydettäväksi. Jos on viehättynyt viime vuosina Nelsonin ja Cuskin teoksista, Deborah Levyn tuotantoon kannattaa ehdottomasti tutustua seuraavaksi. Uskon, että hänen tapansa lähestyä kirjoittamista inspiroi kaikkia, jotka rakastavat kieltä ja kirjallisuutta. Että näinkin keveästi voi sanoa jotain painavaa.

Eleonoora Riihinen, Helsingin Sanomat

Sivumäärältään tiivis, merkityksiltään painava on Deborah Levyn elämänkerta-trilogian aloittava Mitä en halua tietää (S & S). Se kuvaa Etelä-Afrikassa syntyneen ja Englantiin muuttaneen Levyn kasvua naiseksi ja kirjailijaksi, mutta käsittelee paljon muutakin. Miltä rasismi näyttää lapsen silmin, miksi oma ääni on tärkeä löytää. Miltä tuntuu olla vähän kaikkialla ulkopuolinen. Levy osuu mutta ei upota. Tekee mieli kirjoittaa oivallukset ylös, ja palata niihin myöhemmin. Onneksi jatkoa seuraa.

Elisa Helavuori, Eeva
Kirjailija
Deborah Levy

Deborah Levy on syntynyt Etelä-Afrikassa ja kasvanut Englannissa, missä hän yhä asuu. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, novelleja, runoja ja näytelmiä. Hänen romaaninsa Hot Milk ja Swimming Home (suom. Uiden kotiin, 2016) ovat olleet Man Booker -ehdokkaita. Levyä pidetään yhtenä brittikirjallisuuden tärkeimmistä nimistä tällä hetkellä.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515252081

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen

Sivumäärä

125

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Deborah Levy

Kääntäjä

Pauliina Vanhatalo

Lukija

Tuija Kosonen