Download Kuva:
Tomi Palsa
Download Kuva:
Tomi Palsa
Download Kuva:
Tomi Palsa
Download Kuva:
Tomi Palsa
Lukunäyte
Ensimmäinen suomalainen kirja rock-ilmiöstä nimeltä Kent

Hannu Linkola löysi Kentin samaan aikaan kuin moni muukin, syksyllä 1997 Isola-levyn ilmestyttyä. Yhtäkkiä kokonainen sukupolvi suomalaisia rakastui, erosi ja kaipasi ruotsinkielisen brittipopin voimalla. Yhtye oli brittiverrokkiensa tavoin itsevarma ja viileän etäinen, mutta se tuli myös lähelle tavalla johon muut eivät pystyneet; Kentin isolat olivat niitä paikkoja, joissa itse asuimme. Du & jag Kent sukeltaa syvälle Pohjoismaiden suurimpana rock-yhtyeenä pidetyn, syksyllä 2016 viimeisen kiertueensa tehneen orkesterin historiaan ja tuotantoon. Kuvaukseen kietoutuu myös vahva omakohtainen juonne kirjoittajan käydessä läpi musiikin herättämiä muistoja ja vieraillessa levyiltä tutuissa paikoissa. Teoksen ennen julkaisemattomat valokuvat on ottanut rock-valokuvaaja Tomi Palsa.
 

Sähkökirja
Paperikirja

Du & jag Kent nousee tavanomaista hyvää rockhistoriikkia arvokkaammaksi, koska se ei tyydy kuvaamaan vain artistin toimintaa vaan myös sitä millaisen vaikutuksen artistin musiikki tekee kuulijaan. 
Ilkka Mattila, Helsingin Sanomat

En muista koska viimeksi mikään kirja olisi aiheuttanut näin vahvoja tunnereaktiota, samastumista ja nuoruuden haikeutta. Sitä melkein haluaa palata takaisin omaan nuoruuteensa ja vanhalla viisaalla oraakkeliäänellä empivälle ja epävarmalle itselleen kertoa, että elä elämää täysillä. Nauti kaikesta; koe ja tunne. Uskalla kokeilla ja epäonnistua. Aikanaan kaikki palaset kuitenkin asettuvat paikalleen. Samanaikaisesti sitä haikeudella muistelee, kuinka nuoruus, näin jälkikäteen katsottuna, oli kuitenkin helppoa ja huoletonta, eikä mikään kuitenkaan mennyt kuten ajatteli. Du & Jag Kent on ehdottomasti paras koskaan lukemani bändi- tai artistikirja ja jos joskus itse omista fanituksen kohteistani kirjan kirjoitan, on tässä se tavoite mihin pyrkiä.
Henry Lunabba, Imperiumi.net

Hannu Linkolan Du & jag Kent Rakkaus kuin laulut joita kuulemme kurottaa perinteisen fani-kronikoitsijatyylin tuolle puolen. Se viiltää kirurgisen syvälle niin Kentin musiikkiin kuin kirjoittajan persoonan kehittymiseen ja elettyyn elämään.
Jukka Väänänen, Image

Hannu Linkolan Du & Jag Kent on harvinaisen kiehtova bändikirja, koska vaikka se kertoo yhtyeen tarinan, se kertoo paljon enemmän siitä, millaista on kasvaa varhaisaikuisuudesta keski-ikään Kentin kanssa. Se kuvaa ihastumisen hetket ja ensihuuman yhtyeen parissa, suvantovaiheet ja jälleennäkemiset. Ja se kertoo Kentin viimeisistä hetkistä, jäähyväiskiertueesta ja viimeisestä keikasta.
Blogi, Luetut, lukemattomat

Hannu Linkolan Kent historiikki Du & jag Kent Rakkaus kuin laulut joita kuulemme on yksi mielenkiintoisimpia bändihistoriikkeja ja artistielämäkertoja, joita olen lukenut. Teos on kunnioitettavan huolellinen ja perusteellinen, olematta kuitenkaan raskassoutuinen tai liian pikkutarkka.
Blogi, Minne aamut menevät

Hannu Linkola


Hannu Linkola

Kaseva