Vetävästi kirjoitettu reportaasi myyttisistä ranskattarista

Osaako jokainen ranskatar kasvattaa bébén? Ovatko kaikki ranskattaret hoikkia ja seksikkäitä? Miksi ranskattaret sietävät puolisoidensa rakastajattaria? Mitä on ranskalainen tasa-arvo naisnäkökulmasta?
Weinstein-skandaalista alkaneen #metoo-keskustelun kuohut ovat lyöneet erityisen voimakkaina Ranskassa, jossa on julkisuudessa puitu naisten kokemaa seksuaalista häirintää ja heidän asemaansa muutoksen kourissa olevassa ranskalaisessa yhteiskunnassa. Keskusteluun ovat työntäneet lusikkansa niin näyttelijä Catherine Deneuve, presidentti Emmanuel Macron kuin valtava joukko tasavertaisuutta vaativia nuoria naisia.
 
Heikkilä pohtii ajankohtaisessa tietokirjassaan paitsi #metoo-kuohunnan ranskalaisia piirteitä, myös klassisia mielikuvia ja stereotypioita ranskattarista sekä nykypäivän ranskalaisen naisen asemaa. Eri teemoja lähestytään haastattelujen kautta. Käsittelyssä ovat myös politiikan nuoret voimanaiset sekä vanhemmat ikonit Marine Le Pen ja Brigitte Macron, nuoria naisia kiehtova ääri-islamismi, hoikkuuden ja tyylikkyyden paineet, seksikkyyden vaatimukset ja äitimyytit.
 
Minkälainen nainen löytyy viehättävän ja viettelevän ranskatar-käsitteen takaa ja mikä on hänen roolinsa vuonna 2018?
 

Osta

5.00 € 30.00 €

Tuore kirja avaa ranskattarien todellista arkea, josta romanttisuus on usein kaukana.
Heikkilän tuore kirja Bibistä burkiniin eli totuuksia ranskatar-myytin takaa kertoo ranskalaisnaisten arjesta varsin karuja faktoja.
Elisa Suokko, STT
 

teos pureutuu oivaltavasti ranskalaisen yhteiskunnan kipupisteisiin läskifobiasta rasismiin ja huivikiistasta naisten jihadismiin.
Silvia Hosseini, Image
 

Heikkilä kirjoittaa elävästi, humoristisesti ja kohteensa syvällisesti tuntien.
Tuula Toivio, HS Metro
 

Kirja tarjoaakin ainutlaatuisen näkymän ranskalaisen kulttuurin sisälle, kuitenkin ulkopuolisen tarkkailijan raikkaalla katseella.
Kauniskantiseen ja kiehtovan nimiseen kirjaan on helppo tarttua. Heikkilän kirjoitustyyli on tarkka, soljuva ja humoristinen, mikä tekee teoksesta mukaansatempaavan.
Heikkilä värittää kirjaa henkilökohtaisilla kokemuksillaan, jotka ovat opuksen suola.
Elisa Helenius, Mediaposse -blogi
 

Tämä kirja on ihan must kaikille Ranskasta tai feminismistä kiinnostuneille. Annastiina Heikkilä on hankkinut paljon tietoa, ja hän kirjoittaa sekä älykkäästi että viihdyttävästi.
Tyyne Pennanen, Anna
 

Heikkilän sujuvasti kirjoitetun kirjan iso ansio on tuoreus, hyvät tilasto- ja faktatiedot sekä joukko mielenkiintoisia haastateltavia.
Pirkko Kotirinta, Helsingin Sanomat
 

Annastiina Heikkilä


Annastiina Heikkilä

Miksi Ranska raivoaa?