Tiedotteet

  • Esikoisromaani Osuma kertoo kielletystä rakkaudesta jatkosodan aikana
    3.9.2024 at 10:00

    Petter Sandelinin romaani Osuma (Skott, suom. Katriina Huttunen) kertoo asemasodasta ja siitä, kuinka sotilas Tallgren ja hänen toverinsa yrittävät sietää rintaman monotonista ja brutaalia arkea. Romaanin aiheeksi nousee rakkaus ja herkkyys sodan keskellä.

  • Uusi lastenfantasiasarja eturivin kirjailijalta
    20.8.2024 at 10:23

    Humoristisista ja monipuolisista lastenkirjoistaan ​​palkittu Malin Klingenberg on jo useamman vuoden ajan työstänyt kolmiosaista fantasiatrilogiaa. Suuri työ on tullut päätökseen ja Gibatin tarinoiden ensimmäinen osa, Tasangon tyttäret (suom. Outi Menna), julkaistaan 10. syyskuuta. 9–12-vuotialle suositeltu kirjasarja kertoo maasta, jota hallitaan ankaralla kädellä ja lapsista, joilla on salattuja voimavaroja nousta aikuisten tylyä maailmaa vastaan. Klingenberg on julkaissut lähes 30 teosta; kuvakirjoja, helppolukuisia kirjoja, oppikirjoja ja lastenromaaneja. Hän on tänä vuonna toista kertaa ehdolla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi ja hänelle on myönnetty sekä Runeberg Junior -palkinto että Svenska litteratursällskapetin palkinto. Hänen kirjansa Viisi hauvaa (suom. Outi Menna) valittiin äskettäin IBBY:n kunnialistalle vuodelle 2024.

  • Mia Takulan henkilökohtaisin kirja tähän mennessä tavoittelee eettistä eläinsuhdetta ja ihmisen omaa parasta
    19.8.2024 at 8:22

    Tietokirjailija ja journalisti Mia Takulan Eloonjäämisopas on huuto selviytymisen puolesta, niin ihmisten kuin muiden eläinten. Se on myös kurkistus maailmaan, jossa saa kyseenalaistaa sen, mikä on aina ollut normaalia. Suomen ensimmäisen eläinoikeusjärjestön perustajiin kuuluva Takula tuli tunnetuksi jo 19-vuotiaana vapauttamalla kettuja turkistarhoilta.