Helena Kastikainen

Helena Kastikainen (s. 1991) on helsinkiläinen yrittäjä, luokkaloikkari ja nuori johtajanainen. Hän aloitti työuransa nuorella iällä ja on nöyrän oppimisasenteen sekä kovan työn siivittämänä ollut urallaan mm. yksi Suomen historian nuorimmista tavaratalojohtajista. Nykyisin hän työskentelee myynti- ja markkinointialan yrittäjänä.

Kastikainen on vannoutunut itsensä kehittämisen puolestapuhuja. Nuorella iällä hän ymmärsi, etteivät korkeakouluopinnot olisi osa hänen urapolkuaan ainakaan ennen työelämään astumista. Alun perin hän haaveili vain pääsevänsä mahdollisimman nopeasti mihin tahansa palveluammattiin 37,5 viikkotyösopimuksella. Itsenäisen opiskelun ja itsensä kehittämisen avulla hän on kuitenkin kyennyt suurentamaan unelmiaan ja etenemään kohti omia uratavoitteitaan. 

Kastikainen kokee, että maailma on täynnä oppimisen mahdollisuuksia. Pelkästään puhelimen taikka tietokoneruudun välityksellä voi aloittaa askeleet kohti omia unelmia, jos hyödyntää niiden tuomat mahdollisuudet osaamisen kehittämiseksi. Ja unohtamatta tietenkään kirjoja! Helenan oma uraharppaus alkoi, kun hän nuoruusvuosina opiskeli esimiestyötä johtamisen klassikkoteoksista. 

Helena Kastikainen haluaakin kannustaa kaikkia tavoittelemaan oman näköisiä polkua tietoisesti. Monet tiet voivat tuntua suljetuilta ja vaikeilta, mutta määrätietoisella työskentelyllä, uusilla ajatuksilla ja itsensä kehittämisellä moni pystyykin astumaan sivuraiteille ennalta kirjoitetusta elämästään. 

Miksi kirjoitat?
Kirjoitan prosessoidakseni ajatuksiani, tallentaakseni muistoja ja syventääkseni oppimiani asioita. Kun kirjoitan, tuntuu ajatukseni asettuvan uusiin uomiin. Toiseksi kirjoitan jakaakseni oivalluksiani, kokemuksiani ja tuntemuksiani. Omien ajatusten julkaiseminen tuntuu hetkittäin jännittävältä, mutta olen saanut välillä niin valtavasti muiden tuottamista teksteistä, että olen alkanut näkemään kirjoittamisen enemmänkin antamisena. Jakamalla omia oivalluksiani muille, koen parhaaksi sen, että joku voi välttää samankaltaisia virheitä mitä itse olen tehnyt, saada uusia ajatuksia tai kokea edes hetken viihdykettä.  

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Oma maailmankuvani muuttuu jokaisen lukemani kirjan myötä. Se on upeinta, mitä paperille painetut sanat voivat tehdä. Kirjallisuus ruokkii uteliasta sielua ja avartaa ajattelua. 

 
Helena Kastikainen

Kuva: Miikka Pirinen Lataa painokelpoinen kuva

Pikkupomosta johtajaksi