Hannu Linkola

Miksi kirjoitat?

Hannu Linkola on tutkija ja toimittaja, jonka levyhylly on hänen päiväkirjansa. Linkola rakastaa paikkoja, muistoja ja musiikkia, ja etenkin hetkiä joina nämä kaikki kohtaavat.

Miksi kirjoitat?
Kirjoitan ennen kaikkea löytääkseni. Kirjoittaminen on minulle tapa viedä ajatuksia eteenpäin ja antautua niiden kuljetettavaksi. Saatan hahmotella tekstin mielessäni valmiiksi etukäteen, mutta jos sanat alkavat kuljettaa toisaalle, luotan niihin. Nautin hetkistä, jolloin tekstini synnyttää jo kirjoitusvaiheessa syvän ja odottamattoman esteettisen kokemuksen. Koen että sanojen ei ole tarkoitus ainoastaan kertoa, vaan myös luoda oma maailmansa, oma ainutkertainen keskinäinen suhteensa. Lopetan yleensä vasta kun olen tyytyväinen sekä sisältöön että kerronnan rytmiin.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?

Kirjallisuus on rajatonta. Kirjojen avulla voi löytää niin yliajallisia kuin ylipaikallisiakin samastumissuhteita, oppia lisää ihmisyydestä ja itsestään, leikkiä ja heittäytyä leikin kohteeksi.  Lukijan ja kirjan välinen vuorovaikutussuhde on parhaimmillaan ainutlaatuinen, samaan aikaan kiinni lukijan elämässä ja lohdullisesti irti siitä. Siksi kirjallisuus on tärkeää.

Hannu Linkola

Kuva: Anna Autio Lataa painokelpoinen kuva

Du & jag Kent