Yhdeksän kirkkaasti ajateltua esseetä eksymisen merkityksistä

Mitä päämäärätön vaeltelu, eksyksiin joutuminen ja tuntematon paikka oikeastaan merkitsevät? Rebecca Solnit kirjoittaa omakohtaisissa esseissään henkilökohtaisesti merkittävien hetkien ja kokemusten kautta epävarmuudesta, luottamuksesta, menetyksestä, muistista, halusta ja paikasta.
    Oman elämän lisäksi Solnitin ajattelun materiaalia ovat moninaiset faktat ja fiktiot tarinat vankeudesta, renesanssimaalareiden sinisestä, kohtaamisista kilpikonnien, munkkien, punkrokkareiden, vuorien, aavikoiden ja Vertigo-elokuvan kanssa. Solnit pohtii, millaiset tarinat karttanamme navigoimme maailmassa, mikä meitä ajaa eteenpäin, ja millaisten paikkojen kautta kuljemme, etsiessämme tai kadottaessamme itsemme elämässä.
    Tuloksena on inspiroiva eksymisen löytöretki.

Osta

28.00 €

Ihania esseitä harhailijoille. Eksymisen kenttäopas on kaunis ja runsas teos. Suomennos hengittää, ja lauseita tekee mieli alleviivata. Solnitilla on sanomisen taito: Asioiden katoaminen tarkoittaa tutun menettämistä, kun taas ihmisen pyrkimys kadota tarkoittaa tuntemattoman ilmestymistä.
Silvia Hosseini, Image
 

Vaikka Eksymisen kenttäopas pohtii historiallisia ja filosofisia asioita, välillä Solnit yllättää avoimuudellaan, kuten viitatessaan lapsuuden perheensä isoihin ongelmiin. Juuri tämä vuorottelu yleisen ja yksityisen välillä tekee kirjasta rikkaan. 
Elisa Helenius, Voima

Rebecca Solnit
Pauliina Vanhatalo


Rebecca Solnit

Miehet selittävät minulle asioita