Download Kuva:
Ulla Kokki
Download Kuva:
Ulla Kokki
Download Kuva:
Ulla Kokki
Download Kuva:
Ulla Kokki
Download Kuva:
Ulla Kokki
Villivihreää, lähiruokaa, luonnon antimia ja kesän kauneutta

Suomalainen kesä alkaa savuttavalla leivinuunilla, miljoonilla hyttysillä ja yli-innokkaasti verkkokalvoille räjähtävällä kevätvihreällä. Täyteen pakatun automatkan keräämä staattinen riitasähkö purkautuu helpolla hyvällä ruoalla.
Nopeita piknik-eväitä, tulella kypsennettäviä herkkuja, hidasta mökkiruokaa sadepäiviin Tässä kirjassa tietokirjailija Kauppinen, valokuvaaja Kokki ja kuvataiteilija Halonen tutkivat, miten kesä pelastetaan nautinnolle. Reseptejä siivittävät niihin liittyvät tarinat.
Kirjassa tutustutaan myös erilaisiin kesänviettotapoihin. Miten nauttia juhannuksesta tyhjässä kaupungissa? Mitä herkkuja valmistuu itäsuomalaisessa vastaanottokeskuksessa? Miltä kesän juhlaperinteet näyttävät hartaan ortodoksin mökillä?
Ruokaohjeiden ohella kirja tarjoaa inspiraatiota kattaukseen, koristeluun ja erilaisiin asetelmiin kesäisestä luonnosta löytyvillä materiaaleilla. Reseptien ainekset painottuvat kesän antimiin villivihanneksia unohtamatta. Suurin osa ohjeista sopii vegaaniruokavalioon sellaisenaan tai vähän muunneltuna.

Osta

10.00 € 38.00 €

Armas aika on jännästi urbaani hipsterikirja. En ole tainnut ihan tämän tunnelmaista aiemmin lukeakaan. Mukana on perinteisiä reseptejä kuten syrnikit, tarte tatin tai karjalanpiirakat, mutta toisaalta myös puhutaan vegaanisista resepteistä ja kokataan seitania, intialaista palak paneeria tai sammatin raakakakkua. Yllätyksellistä ja houkuttelevaa - tykkäsin.
Blogi: Ja kaikkea muuta


Paavo Halonen , Antti Kauppinen & Ulla Kokki

Armas aika