Naisia ja ihmisiä

Francesca Cavallon ja Elena Favillin Iltasatuja kapinallisille tytöille on myynyt yli miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti. Kirja on käännetty yli 40:lle kielelle. Iltasatuja kapinallisille tytöille 2 sisältää lisää naisia, jotka ovat saavuttaneet uskomattomia asioita vasten kaikkia odotuksia.
Kirja on inspiroinut nostamaan esiin myös suomalaisten naisten tarinoita.

Elena Favilli, Francesca Cavallo

Iltasatuja kapinallisille tytöille 2

Iltasatuja kapinallisille tytöille 2 kertoo sadan naisen tarinan eri puolilta maailmaa. Mukana ovat muun muassa Beyoncé, Yeonmi Park, Angela Merkel, Madonna, Audrey Hepburn, Kristiina Suuri, Chimamanda Ngozi Adichie, Steffi Graf, J. K. Rowling, Mata Hari, Simone Weil ja Nefertiti. Mukana on myös suomalainen jääsukeltaja Johanna Nordblad. Kirjaan valittuja henkilöitä yhdistää päättäväisyys, aktiivisuus ja tinkimättömyys: kukin on pitänyt päänsä ja tehnyt työtä saavuttaakseen sen, mitä haluaa. Kiiltokuvia he eivät ole: he ovat todellisia ihmisiä.
Elena Favilli, Francesca Cavallo

Iltasatuja kapinallisille tytöille

Aito ja alkuperäinen! Tavanomaisten prinsessasatujen sijasta tässä ihanassa iltasatukirjassa tutustutaan sataan todelliseen tyttöön ja naiseen, jotka ovat muuttaneet maailmaa tai oman elämänsä rohkeasti ja lupaa kyselemättä. He ovat eläneet kauan sitten tai he elävät nyt: he ovat hallitsijoita, merirosvoja, taiteilijoita, urheilijoita, astronautteja, tieteilijöitä, tai ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat tehneet jonkin pelottoman valinnan.
Riikka Salminen, Ida Salminen

Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa

Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa on kokoelma satumuotoisia, henkilöhaastatteluihin ja taustatutkimukseen pohjautuvia tositarinoita. Kirjassa eletään 40 tytön mukana 1800-luvulta nykypäivään, ponnistetaan erilaisista lähtökohdista, kompastellaan ja toteutetaan haaveita. Kirja muistuttaa niin pieniä kuin isompiakin lukijoita siitä, että pystymme aina paljon enempään kuin rohkenemme edes ajatella.
Elina Tuomi

Itsenäisiä naisia

Feministinen tietokirja suomalaisista vaikuttajista, jotka ovat rikkoneet lasikattoja, vaatineet sinnikkäästi tasa-arvoa ja astuneet ulos perinteisistä sukupuolirooleista. Kirjan käänteinen kronologia alkaa nykypäivän idoleista: mukana ovat muun muassa Alma, Noora Räty, Tuuli Kamppila, Sonya Lindfors, Lola Odusoga, Saara Särmä, Irja Askola, Kaari Utrio, Orvokki Kuortti, Armi Ratia, Fanni Luukkonen, Rosa Emilia Clay, Larin Paraske ja moni muu! Kirjaa tehtäessä on ajateltu erityisesti nuoria, mutta uutta tietoa ja inspiraatiota löytyy kosolti myös aikuisille.