Kristiina Bruun

Kristiina Bruun haluaa edistää erilaisuuden hyväksymistä. Hän on vakaasti sitä mieltä että kosketukset eri kulttuureihin, kieliin ja uskontoihin rikastuttavat ja avartavat meitä.

"Karjalaiset juureni ovat entisestään värittyneet matkassani länteen ja itään. Kaiken tärkeän olen oppinut kosketuksissa toisiin; sisäinen kauneus on aina samansävyinen.
Kulttuurierot ovat näennäisiä, olemme kaikki lopulta hyvin samanlaisia. Toisessa kulttuurissa eläminen avartaa sydäntä ja syventää itsetuntemusta. Rakkaus on aina suurinta miten sen ikinä kohtaakaan. Pohjimmiltaan ihmiset tarkoittavat hyvää. Se mitä haluamme uskoa, miten erottelemme kulttuurin, uskonnon ja ihmiset, määrittelee huomisen maailmamme."
 
Kristiina Bruunin mukaan kirjallisuus tarjoaa kanavan keskustelulle ja edistää ihmisten välistä ymmärrystä.

"Kirjoitan tavallisista ihmisistä, yksinkertaisista välttämättömyyksistä.  Suurin toiveeni on vain kirjoittaa, ja välillä puhua. Maalaan värikkäitä kuvia ja uusia näkökulmia; kirjoittaminen on mielenkuvitusta. Sanat muistetaan; ne kantavat pisimmälle. Toivon että ne tavoittavat, tarttuvat ja tuovat hymyn. Minuun vaikutuksen tehneitä kirjailijoita ovat Vikram Seth, Elif Shafak ja Anna Gavalda."
 
MBA-tutkinnon USA:ssa suorittanut ja Bangladeshissa useita vuosia asunut Kristiina Bruun myös luennoi kulttuurieroista. Virka-aikana Bruun toimii kunta-alalla. Tällä hetkellä hän työstää esikoisteostaan Kaikki mikä on sinun nyt englanniksi.
Kristiina Bruun

Kuva: Anu Maarit Saarelainen Lataa painokelpoinen kuva

Kaikki mikä on sinun