Elina Teerijoki

"Olen turkulainen vapaa toimittaja, tietokirjailija ja vintage-tyylien harrastaja. Hääkirja on ensimmäinen tietokirjani, joka käsittelee minulle niin rakasta vintageteemaa; aiemmin olen kirjoittanut esimerkiksi erikoisista etunimistä, ekologisesta ruoasta ja kotikaupunkini kaupunginosista.
Vintage-tyylit, menneen ajan tuulahdukset, voi ottaa joko kirjaimellisesti vanhaa jäljitellen tai, kuten me tätä kirjaa tehdessämme, ottaa taiteellisia vapauksia, yhdistää ideoita ja tyylejä, modernisoida jos siltä tuntuu ja kumartaa vain kevyesti historialliseen autenttisuuteen päin. Niin pukeutuminen kuin juhlien järjestäminenkin ovat parhaimmillaan iloisia ja rentoja prosesseja, joissa tärkeintä on hyvä tunnelma pikemmin kuin tarkka suorittaminen. Minulle tärkeää vintagehenkisyydessä on myös ekologisuus: vanhan materiaalin käyttäminen uudelleen ja muokkaaminen uudenlaiseksi.
Oma suosikkivuosikymmeneni sekä pukeutumisessa että sisustuksessa on linjakas ja kevyt 1950-luku. Olen onnekas saadessani asua vuonna 1957 rakennetussa talossa asunnossa, jossa on säilynyt paljon autenttista vanhaa. Voisin viettää päiväkausia selaten tuon ajan muotikuvastoja, aikakauslehtiä ja huonekalukauppojen katalogeja. Kirjoitan työkseni, mutta vintageaiheista bloggaaminen on vapaa-aikaa, rakas harrastukseni. Parhaiten rentoudun, kun saan tonkia pikkupaikkakuntien kirpputoreja kauniina kesäpäivänä hyvässä seurassa."
Elina Teerijoki

Kuva: Taikavalo/ Ania Padzik Lataa painokelpoinen kuva

Hurmaavat häät