Camilla Läckberg

Camilla Läckberg (s. 1972) vietti lapsuutensa Fjällbackan kylässä Ruotsin länsirannikolla, jonne myös hänen rikosromaaninsa sijoittuvat. Tällä hetkellä supermenestynyt kirjailija asuu Tukholman lähellä Enskedessä miehensä ja kahden pienen lapsensa kanssa.

Läckberg on koulutukseltaan ekonomi, mutta pari vuotta koulutustaan vastaavaa työtä tehtyään hän vaihtoi alaa käytyään rikoskirjoittamisen kurssin. Camilla Läckberg on synnynnäinen rikoskirjailija: hän julkaisi ensimmäisen, muutamasta paperista nidotun kirjansa 4-vuotiaana, vaikkei osannut vielä kirjoittaa. Piirroksista oli syntynyt tarina joulupukin ja joulupukin muorin riidasta, joka päättyi muorin veriseen kuolemaan. Veriset tarinat jatkuivat kouluaineissa, ja pikku Camilla joutui opettajan erityistarkkailun alaiseksi. Vaikka Läckberg on kirjoittanut koko ikänsä raakoja tarinoita, hän ei pidä kirjoissaan tärkeimpänä verisiä yksityiskohtia, vaan rikoksen psykologiaa: motiivia, sitä, mikä saa jonkun tekemään pahimman mahdollisen teon, ottamaan toiselta hengen.

Läckbergiltä on ilmestynyt Ruotsissa kuusi rikosromaania, ja kolmea ensimmäistä on myyty yhteensä yli 1 000 000 kappaletta. Kirjojen käännösoikeuksia on myyty Suomeen Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Saksaan, Hollantiin ja Espanjaan, mutta myös maailmanlaajuiset englanninkieliset oikeudet on myyty.

Läckbergin kuulumisia voi lukea kirjailijanblogista.
Camilla Läckberg

Kuva: Bingo Rimér Lataa painokelpoinen kuva

Pahanilmanlintu

Saarnaaja

Perillinen

Jääprinsessa