Värikäs lasten fantasiasarja saa jatkoa!

Merin perheellä on ihmeellisiä värivoimia. He pystyvät liikuttamaan tahdon voimalla oman värisiään esineitä ja asioita. Tavallisesti Värikkäät pysyttelevät visusti omissa oloissaan, mikä sopii kotona viihtyvälle, sinistä hallitsevalle Merille hyvin. Nyt perhe on kuitenkin päättänyt lähteä oikealle matkalle. He astuvat naapurin Liia-tytön kanssa laivaan, missä kaikki on outoa: ihmispaljous, pallomeri ja buffettikin. Laiva vie Värikkäät sukujuhliin saaristoon jännittävälle kartanolle. Purppuraisen Magenta-tädin mailla kaikki voivat käyttää värivoimiaan vapaasti. Meri tutustuu ruskeaa hallitsevaan, pelottomaan Kaarna-poikaan ja ymmärtää, mistä kaikesta lapsuudenperheessä on vaiettu. On aika kohdata silmästä silmään Harmaus, tuo olio, joka viihtyy pahan liepeillä ja väijyy heitä, jotka eivät ole kuin muut.
   Reetta Niemensivun ilmeikkään viivapiirroskuvituksen viimeistelevät siniset yksityiskohdat.

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

26.00 €

Kirjailija Vuokko Hurme on saanut sarjaansa loistoidean. Hän kirjoittaa erikoisesta perheestä, jonka lapset yksi kerrallaan ovat päähenkilöinä. Värikkäät 2, Kirjava kartano -kirjassa tapahtumia tarkastelee 13-vuotias Meri. Kirjailija piirtää vivahteikkaan kuvan hillitystä ja tunnollisesta nuoresta tytöstä. Meri tarkkailee ja pohdiskelee. Keskeisiä teemoja ovat erilaisuus ja siitä kumpuava voima. Kyse ei kuitenkaan ole tavanomaisesta tyttökirjasta, jos tyttökirjasta ollenkaan. Siihen kirjan ainekset ovat liian moninaiset. 
Tarinan erikoiset elementit sulautuvat luontevasti kokonaisuuteen. Kirjan visuaalisuus ansaitsee erityismaininnan. Reetta Niemensivun kuvitus elää täysillä tarinan rinnalla, kannen vastavärit sekä kiehtovasti rytmitetyt kuviot vangitsevat katseen. Ilmiasun ehyt ja kekseliäs kokonaisuus on graafisen suunnittelijan Tuija Kuuselan käsialaa.

Minna Yli-Karjanmaa, Keskisuomalainen

Vuokko Hurme


Vuokko Hurme

Värikkäät 5. Tulisiskot

Vuokko Hurme

Värikkäät 4

Vuokko Hurme

Värikkäät 3

Vuokko Hurme & Suvi-Tuuli Junttila

Maailman napa

Vuokko Hurme

Värikkäät. Tiukun salaisuus