Harper Curtis löytää avaimen mystiseen taloon Chicagossa, vuonna 1931. Talossa on merkillisiä muistoesineitä ja ovi, joka avautuu eri aikoihin. Kummallisen talon avulla siihen saakka tietään etsinyt mies saa elämälleen tarkoituksen: hän al­kaa metsästää säkenöiviä tyttöjä, jotka loistavat ja sädehtivät hänen silmissään kukin omina aikoi­naan kirkkaammin kuin muut. Harper vahtii uh­rejaan läpi näiden elämän ja murhaa nämä lopulta hirvittävällä tavalla kunnes vuonna 1989 eräs heistä, Kirby Mazrachi, jää kuin ihmeen kaupalla eloon. 

Henkisesti ja fyysisesti pahoin arpeutunut Kirby etsiytyy harjoittelijaksi sanomalehteen ja tapaa siellä entisen rikostoimittajan, kyynisen Danin. Tämä ryhtyy, tosin alkuun vastentahtoisesti, aut­tamaan lähes pakkomielteisestä Kirbyä ratko­maan mysteeriä ja jäljittämään murhaajaa, jonka jäljittäminen on käytännössä mahdotonta. Pari­valjakko onnistuu kuitenkin löytämään vihjeitä, joiden avulla he pääsevät Harperin jäljille. Ja lo­pulta kohtaaminen on väistämätön... 

Hyytävän pelottava Säkenöivät tytöt on genre­rajat rikkova sarja murhaajatrilleri, jonka vahva ja omalaatuinen sankaritar tuo mieleen Lisbeth Salanderin. Näkökulmatekniikkaa taiturimaises­ti hyödyntävä kerronta pitää lukijan otteessaan, ja uskomaton tarina saa haukkomaan henkeä. 

The Shining Girls official website

The sensational full length UK trailer.
 
The Shining Girls'Acquired by MRC, DiCaprio's Appian Way 

Lauren Beukes