Vuoden 2012 Finlandia Junior -voittaja!

"On ihanan lämmin kesäpäivä. Minä leikin siskoni Elinan kanssa rannalla hiekkaleikkejä kuten yleensäkin, äiti ottaa aurinkoa ja lukee dekkaria ja isä ja Reija polskivat vedessä. Juuri tämä on parasta kesässä. Kenelläkään ei ole kiire ja kaikki saavat tehdä sitä mistä tykkäävät eniten. Silloin tapahtuu jotakin erikoista. Löydän hiekasta jotain hyvin jännittävää. Kaikki tulevat katsomaan sitä. Se näyttää munalta."

Isän mielestä muna ei voi olla oikea, koska se on niin suuri. Ei mikään eläin muni niin isoja munia. Äiti päättää viedä munan kotiin koristeeksi. Yhtenä kauniina päivänä muna menee rikki, ja siitä kuoriutuu merkillinen pikku otus eläin jota edes eläintieteen professori ei tunnista!

Otus nimetään Koi-Koiksi, ja pian alkaa tuntua että se olisi asunut perheessä aina. Mutta sitten se alkaa kasvaa. Ja kasvaa, ja kasvaa. Pian se tarvitsee ojentautuessaan nukkumaan kolme huonetta ja kun se on syönyt kaalia täytyy kaikkien lähteä ulos talosta sen hirveän lemun takia. Ja öisin Koi-Koi tekee yhä pidempiä ja pidempiä retkiä


Henrika Andersson & Christel Rönns

Nauvo-Auvo, mun amour

Katarina von Numers-Ekman (teksti) & Christel Rönns (kuvat)

Konrad ja Kornelia