Syömishäiriöt ovat varsin yleisiä, mutta niitä voi olla vaikea tunnistaa. Sofia Torvalds yllättyi kuullessaan tyttärensä kärsivän syömishäiriöstä: palelu, väsymys, mustelmien saanti ja keskittymisvaikeudet saivat vihdoin selityksen. Hän ryhtyi ottamaan selvää syömishäiriöistä ja siitä, miksi juuri hänen tyttärensä sairastui.

Tämä kirja auttaa vanhempia huomaamaan lapsen mahdollisen syömishäiriön ja tukemaan lasta ahdistavassa tilanteessa. Se antaa tukea myös vanhemmille, sillä syömishäiriö varjostaa usein koko perheen elämää. Kirjassa käydään läpi syömishäiriöiden syitä, diagnosointia, saatavilla olevia hoitovaihtoehtoja ja sitä, millaisia hoitomuotoja tarvittaisiin. Lieväkin syömishäiriö ansaitsee hoitoa, ja vanhemmilla voi olla merkittävä rooli siitä toipumisessa.

Kirjaa varten on haastateltu viittä syömishäiriöisen lapsen vanhempaa ja viittä syömishäiriötä sairastavaa tai sairastanutta nuorta naista. Kirja ilmestyy samaan aikaan myös ruotsiksi.

 
...låter man sig gärna sugas med i berättelsen och jakten på vad ätstörningar egentligen är för något, vad de beror på och hur man kan bli frisk igen, eller åtminstone återgå till ett liv som inte domineras av mat, vad som ska ätas och målsättningen att vara smal.
Sofia Torvalds skriver bra och med inlevelse. Boken är också ett viktigt informationspaket. Jag vill särskilt lyfta fram hur väl hon beskriver den ångest och de negativa tankemönster som den som drabbats av ätstörning känner.
Susanna Ginlan, Hufvudstadsbladet


Sofia Torvalds

Luoksein jää