Lukunäyte
Maailmanlaajuinen menestys - nyt myös suomeksi!

Hyvää iltaa, te onnekkaat pikku pallerot! Saammeko esitellä ihan hirveän tyypin: herra Gummin.  
Hän vihaa lapsia, pörröisiä pikku eläimiä, hauskanpitoa ja hattaraa. Tässä kirjassa kerrotaan hänestä, ja yhdestä tosivihaisesta keijusta, joka asuu herra Gummin kylpyammeessa. Kirjassa kerrotaan myös jättikokoisesta koirasta nimeltä Jaska ja pahasta, superällöstä ja haisevasta teurastajahemmosta, joka on yltäpäältä roiskeissa! Ja on tässä kirjassa myös sankareita ja karkkia ja seikkailuita ja oikeastaan KAIKKEA MAHDOLLISTA kivaa. 
Herra Gummi -sarja on maailmanlaajuinen menestys: 32 eri kielellä julkaistussa kirjasarjassa on ilmestynyt tähän mennessä kymmenen kirjaa, ja se tunnetaan kaikissa Euroopan maissa nyt siis myös Suomessa! Englanninkielisiä kirjoja on myyty yhteensä jo reilut 1,5 miljoonaa kappaletta. Sarjan kirjat ovat saavuttaneet valtavan suosion lukijakuntansa keskuudessa, ja niille on myönnetty useita lastenkirjapalkintoja. 
Alakouluikäisten huumorihermoja kutkuttelevan, riehakkain viivapiirroksin kuvitetun kirjan suomentaa mm. Harry Pottereiden suomentajana ansioitunut Jaana Kapari-Jatta.  

Stantonin hersyvä, lukijan ällikällä lyövä kielipeli tekee kunniaa brittiläiselle nonsense-huumorille. Väljä ladonta ja runsas, tekstin absurdeja nyrjähdyksiä myötäilevä kuvitus koukuttavat myös vähän lukevan lapsen tarttumaan kirjaan.
Päivi Heikkilä-Halttunen, Helsingin Sanomat

Kirja tuli luettua yhdellä istumalla. Se oli todella nerokas ja hauska, lukiessa nauratti useampaan kertaan. Huumori oli siis ainakin omasta mielestäni onnistunutta ja sehän ei tosiaan ole aina itsestään selvää. Teoksessa oli vähän samaa henkeä kuin joissakin Roald Dahlin kirjoissa. Jos on pitänyt Dahlin teoksista, myös tätä kannattaa kokeilla.
Veera, Kirjavinkit-blogi

Andy Stanton on kirjoittanut hersyvän höpsön ja nauruhermoja rasittavan kirjan, joka oli laimeasti sanottuna täydellinen meidän lapsille. Kapari-Jatan käännös on mainio ja Tazzymanin kuvitus tarinan henkeen sopivaa. Iltasatuhetket olivat tämän kirjan kanssa päivän odotetuin tapahtuma (kerrankin myös lapsille) ja Herra Gummia olikin ihanan vaivatonta lukea ääneen.
Maija Sundell, kirjojenkeskellä.blogspot.fi

Lukijakommentteja
ihan sikahauska ja pirteä kirja, miljoona pistettä

ei ihan hauska vaan tosi hauska

se oli tosi hyvä

se oli hirrrveen hyvä, koska sillä oli sotkunen huone ja kaikkia torakoita

superduper hyvä; kun silä oli hirveen sotkune talo mutta siisti puutarha

Metsokankaan yhtenäiskoulu, luokka 2a

Andy Stanton


Andy Stanton

Herra Gummi ja Piparipohatta

Andy Stanton

Herra Gummi ja salapiilo

Andy Stanton

Herra Gummi ja kirsikkapuu

Andy Stanton

Mitä syödään, herra Gummi?

Andy Stanton

Herra Gummi ja tanssiva karhu