Nauvo-Auvo on jäänyt pölyyntymään hyllylle, kun Benjamin on kasvanut eikä 10-vuotiaana enää välitä ottaa nalleaan joka paikkaan mukaan. Edessä on kuitenkin matka Ranskaan, ja Nauvo-Auvo pääsee kuin pääseekin seikkailemaan maahan, joka tuoksuu ja näyttää aivan erilaiselta kuin koti-Suomi.

Nauvo-Auvo ei ole mikä tahansa nalle. Se joka ei usko Nauvo-Auvoon, saa nähdä paikallaan nököttävän nallen, jolla on lasittunut katse, mutta siihen uskovien seurassa se puhuu ja tekee kaikkea mitä nallet nyt tekevät: livahtaa vaikkapa yöllä puutarhaan ja tutustuu Igu-liskoon, tai kirjoittaa runon ihastuneen omistajansa puolesta.

Riemastuttavan tarinan kertoja on itse Nauvo-Auvo, ja tarina sopii alakouluikäisille tai ääneen luettuna vähän pienemmillekin. Nauvo-Auvosta on aiemmin ilmestynyt Nauvo-Auvon oma kirja (Tammi 2007). Kirjan oivaltava kuvitus on Christel Rönnsin käsialaa.

Hiukan monimutkaisen kirjan nimen ei kannata hämätä, sillä Henrika Anderssonin lastenromaani on kelpo kesälukemista ja parhaimmillaan nimenomaan ääneen luettuna. ...

Kirjan leppoisa tunnelma on onnen omiaan kesäloman kiireettömiin päiviin.
Lastenkirjahylly

... hyvin sympaattinen ja lämminhenkinen, täydellinen kesäkirja. 
Sinisen linnan kirjasto
 
Vissa böcker är lätta att förälska sig i. Henrika Anderssons och Christel Rönns Nagu-nalle min amour r en sådan bok. redan titeln är en fullträff.

Såväl författaren  Henrika Anderssons som illustratören Christel Rönns hör till samtidens främsta finlandssvenska barnlitteraturskapare.

Eva Korsbäck, Vasabladet