Ihan objektiivisesti arvioituna nyt eletään naisena olemisen parasta aikaa: naisilla on äänioikeus, ehkäisyvälineet on keksitty, eikä naisia ole poltettu noitaroviolla sitten vuoden 1727. Kiitämme näistä, mutta muutamasta jutusta olisi vielä nalkutettavaa

Miksi brasilialainen vahaus on naisten kansalaisvelvollisuus? Saako huulia turvottaa Botoxilla? Mikä olisi sopiva nimi vaginalle? Miksi jokikistä vastaantulijaa tuntuu kiinnostavan, milloin kolmikymppinen nainen aikoo hankkia lapsia? Ja miksi, MIKSI rintsikat hiertää?

Caitlin Moran tulee ja pelastaa ja vastaa näihin postmodernia naista askarruttaviin kysymyksiin toki muihinkin kirjassaan Naisena olemisen taito, joka on osin muistelma, osin saarna. Kirja alkaa kirjailijan 13-vuotissynttäreiltä, kun hän on 80-kiloinen, syö oman päänsä kokoisia juustomöhkäleitä ja juoksee karkuun kiviä viskeleviä poikia. Surkeiden teinikemujen jälkeen pääsemme seuraamaan hänen edesottamuksiaan työpaikalla, strippiluolassa, vaaalla, TopShopin pukukopissa, rakkauden huumassa, synnytyssalissa ja aborttiklinikalla. Moranin henkilökohtainen historia taipuu yleisiksi epäkohdiksi ja feministisiksi kysymyksiksi. Lopputuloksena on 2000-luvun feministinen manifesti.

Alkuteos How to be a Woman

Suomentanut Sari Luhtanen

En muista että minulla olisi lapsena ollut idoleita, mutta nyt on: ihana, hulvaton ja fiksu brittifeministi Caitlin Moran.
Maija Kangasluoma, Trendi

hervottoman hauska ja sydämellisen suorapuheinen
JT, Me Naiset

Brittiläinen Caitlin Moran pöllyttää riemastuttavan ronskisti naisen elämää ja herättää näkemään, että arkipäivän feminismille on paikkansa.
MA, Kotilääkäri

AAH ja VOIH että Caitlin Moran on HAUSKA!!!
Sen sijaan että se on kuivaa ja akateemista ja jotenkin poliittisesti korrektia, sen oikeastaan pitäisi olla SILKKAA ROKKIA.
Jokainen nainen on feministi. Ja miehistä PARHAAT ovat sitä tietysti.
Pirkko Kotirinta, Helsingin Sanomat

Kansan Uutisten haastattelu selventää esimerkillisellä tavalla mistä Moranin feminismissä on kyse:

Kunpa olisin lukenut tämän kirjan jo 15 vuotta sitten. Kiten Independent-lehdessä todetaan, kirjan pitäisi olla pakollinen ainakin kaikille teinitytöille.
Mia Rouvinen, Etelä-Suomen Sanomat

Syksyllä ilmestynyttä kirjaa on hehkutettu 2000-luvun feminismin raamatuksi. Tällaisia suureellisuuksia on helppo epäillä, mutta yllättäen Moran lunastaa odotukset. ajatuksia herättävä manifesti naisten ja naiseuden puolesta.
Laura Piiroinen, Jyväskylän Ylioppilaslehti

Kirjoittaja muovaa feminismistä katu-uskottavaa.
Marjo Jääskä, Opettaja

Hauska, älykäs ja jalat maassa. Rempseä. Ihana.
Bloggari: Helmi K., LILY

Caitlin Moran


Caitlin Moran

Kuinka olla kuuluisa

Caitlin Moran

Näin minusta tuli tyttö