Rikas kuvaus köyhyydestä saa jatkoa

Mathias Rosenlund hurmasi lukijat avomielisellä esikoisteoksellaan Vaskivuorentie 20, joka käsitteli köyhyysloukkua. Nyt omaelämäkerrallinen kertomus saa jatkoa.
Kuohukuja 5 on matka epäakateemisesta lapsuudesta kohti kirjallista maailmaa. Kaikki alkaa sieltä, Kuohukujalta: aikuiselämä, opiskeluvuodet, ensimmäinen työ ja ensimmäinen rakkaus, josta syntyy perhe.
Muualta muuttanut ujo opiskelija tuntee pääkaupungin yliopistossa ulkopuolisuutta. Oppimisen iloa ja tuoreen isyyden tuomaa riemua varjostaa aavistus hierar­kioista: muilla on tausta ja paremmat eväät. Heihin vertautuu väkisinkin, tulee kateuden pistoja, huonommuuden tunne on lujaan pinttynyt. Omalta armottomalta katseelta on mahdotonta piiloutua.
Loppujen lopuksi asetelmat kääntyvät nurin, altavastaaja nousee niskan päälle ja ero omaan lapsuudenperheeseen kasvaa; sosiaalinen nousu tuo mukanaan myös syyllisyyttä. Mittatikuksi tulee oma pikkuveli, niin samanlainen ja niin erilainen. Miten se, jonka lähtökohdat ovat samat, voi päätyä elämään niin erilaista elämää? Mikä on kohtalon ja sattuman osuus ja mikä perimän? Mihin me voimme itse vaikuttaa? Kun ei näe pahoinvointia lähellään, onko se sokeutta vai raukkamaisuutta?
Mathias Rosenlundilla on poikkeuksellinen kyky tarkastella omaa elämää häpeilemättömän viattomasti, uteliaasti, kuin uusin silmin.

Osta

4.90 € 24.00 €

Kirja tulee kertoneeksi paljon myös siitä, miten lujasti taloudellinen varmuus ruokkiikaan luottamusta omaan itseen ja maailmaan.
Image

Mathias Rosenlund


Mathias Rosenlund

Vaskivuorentie 20