Lukunäyte
Vangitsevia tarinoita kansainvälisestä Suomesta

Olipa kerran kuningas, joka asui autioilla seuduilla
Istuin kauan penkillä ja kuuntelin. Jasmiininkukat tuoksuivat ympärillämme, ja yö oli valoisa. Poika istui vieressäni, ja omena hohti hänen kädessään. Ymmärsin, että kaupungin uudet asukkaat olivat tuoneet mukanaan satuja kaukaisista maista ja aloin myöhemmin etsiä niitä yhä lisää.

 
Jokainen tietää sadun ketusta ja pihlajanmarjoista. Mutta kuinka moni tuntee julman lohikäärmekuninkaan tai legendan Hodjasta ja hänen aasistaan? Millainen olikaan ylpeän Brynhildin kauhea kohtalo keskiaikaisessa Nibelungein laulussa?
Milena Parland on koonnut yhteen viisitoista kansansatua ympäri maailmaa. Yhteistä saduille ovat viihdyttävät, jännittävät, joskus hurjatkin käänteet. Tarinoiden ympärille on punottu maagista realismia hipova kehyskertomus, jossa kertoja metsästää satuja ympäri Helsinkiä.
Kirjan värikäs kieli innostaa lukemaan ääneen, ja sadut sopivat kaikenikäisille, olit sitten 8- tai 80-vuotias.
Alexander Reichstein on kuvittanut sadut eri maista peräisin oleviin kankaisiin.

Kirja ilmestyy samaan aikaan myös ruotsiksi.

Kaikin puolin onnistunut ja pakottoman luontevasti monikulttuurinen satukokoelma tuntuu ajankohtaiselta ja kiinnostavalta. Kokonaisuus pysyy koossa, ja kaiken aikana mukana on sadun teho ja viettelys, tarinankerronnan lumous. Sen sopisi kulua niin koululaisten kuin kaikenikäisten kirjastonkäyttäjien käsissä.
Päivi Brink, Turun Sanomat