Miten vaihtaa ohjaustanko tai järjestää onnistuneet pyörätreffit? Mitä ottaa huomioon pyörä­lomaa suunnitellessa? Kuinka rakentaa fiksipyörä tai mielikuvituksen ja fysiikan lakeja uhmaava korkopyörä? Vai janoatko taustatietoa kaupunkipyöräilystä?

Kaupunkipyöräilijän käsikirja opettaa pyörän anatomiasta kaiken: miten se puretaan osiin, miten se kootaan uudestaan yhdeksi kappaleeksi, miten siitä tehdään kauniimpi, miten siitä tehdään karumpi ja mikä tärkeintä, miten siitä tehdään juuri sinulle sopiva, sinun oma kulku­välineesi.

Pyöräkulttuuri on tullut jäädäkseen yhä useampi jättää auton kotiin, eikä pyöräily ole enää vain uhkarohkeiden pyörälähettien heiniä. Pyöräilyn edut ovat kiistattomat: se lisää kuntoa, vähentää päästöjä ja on meluton, nopea ja halpa tapa liikkua.

Kaupunkipyöräilijän käsikirja on kattava ja yksityiskohtainen opas, joka keskittyy erityisesti pyörän rassaamiseen, huoltamiseen, korjaamiseen ja rakentamiseen. Raikas ulkoasu ja hienot valokuvat panevat poljinjalan vipattamaan. Hyppää siis urbaanin ratsusi satulaan ja tsygäile tiesi kaupungin vilinään tai jätä liikenneruuhkat taaksesi ja polje hetkeksi maaseudun maanteille!
 

Kaupunkipyöräilijä Tuukka Ylä-Anttila on täydentänyt suomenkielistä laitosta täkäläisill­ä liikennesäännöillä ja muilla suomalaisen kaupunki­pyöräilyn erityispiirteillä.

Kirja avartaa fillaroinnin käsitettä moneen suuntaan, joten se sopii kaikenlaisille pyöräilijöille niin kaupungissa kun sen ulkopuolellakin.

Liisa Aalto, Turun Sanomat