Suomalainen 1950-luvun designastia on palkittu ja rakastettu eikä syyttä. Tässä teoksessa klas­sikot esitellään arki- ja juhlakattauksissa. Har­moniset nelivärikuvat, joita on yli 50, antavat asti­oiden ja aterimien itsensä puhua puolestaan. Mo­neen muuntautuvina käyttöesineinä ne ovat siinä roolissa, johon ne alun perin suunniteltiinkin. 

Kirjan kattavaan ja komeaan suunnittelija­joukkoon kuuluvat Friedl Kjellberg, Tapio Wirk­kala, Kaj Franck, Saara Hopea, Kaarina Aho, Marjukka Paasivirta, Ulla Procopé, Kyllikki Sal­menhaara, Timo Sarpaneva, Nanny Still, Raija Uosikkinen, Svea Granlund, Hilkka-Liisa Ahola, Birger Kaipiainen, Francesca Mascitti Lindh, Es­teri Tomula, Aune Siimes, Gunvor Olin, Marita Lybeck, Sirkku Kumela-Lehtonen ja Aino Aalto. 

Teoksen tekstiosuudessa käydään läpi kuvissa esiintyvien astioiden ja esineiden kulttuurihistoriaa ja kerrotaan niiden kansainvälisestä ja kotimaisesta menestyksestä. Kirjan lopussa on tarkka tuotetieto­luettelo. 

Kirja kutkuttaa nostalgikon sielua ja sopii niin keräilijälle kuin yleisesteetikollekin. Se antaa ar­voa ikivihreille astioille mutta myös ruokapöydäl­le ja ruokailulle: kaunis kattaus on puoli ruokaa. 

 

Timosen kirja sopii paitsi keräilijälle, myös kaikille 50-luvun trendiin hurahtaneille ja aikakauden tyyliin sisustaville.

Satu Vikström, Keskisuomalainen


mielenkiintoisen astiahistorian lisäksi myös paljon inspiroivaa asiaa 50-luvun kattausmuodista. Kirjan suuret kuvat puhuttelevat lukijaa: mustavalkoisuuden sijasta aikakauden tunnelman herättävää neliväripainettua jälkeä on ilo katsella.

Tiina Hatakka, Deko 

Värikuvista on helppo löytää omat suosikit ja ideoita yhdistelyyn. opas, joka kannattaa napata mukaan löytöretkelle mummolan vintille.

Aamulehti
 

Kirjan kattaukset ja valokuvat ovat laadultaan erinomaisia sekä välillä jopa yllättäviä ja kekseliäitä. Itseäni tämä miellytti todella paljon.

Kirjavinkit