Hehkutetun Anna Gladsarjan toinen osa

Vanha kansanopisto nimeltä Futurica sijaitsee yksinäisenä luonnonkauniissa niemessä. Aamuvirkku, reipas talviuimari kastautuu koulun lähellä olevassa avannossa. Vedessä kelluu jotain, ja kun mies alkaa tunnustella tarkemmin, hän saa kauhukseen käteensä tukun hiuksia.
Poliisi Anna Glad saa tehtäväkseen selvittää monisyisen väkivaltarikoksen, jonka ratkaisu piilee osittain aivan erityisen Lucia-kulkueen tapahtumissa vuonna 1986.
Kahdeksas neito on rikosromaani nuorista tytöistä eri aikoina ja tyttöjen ongelmien muuttumattomuudesta. Kahdeksas neito kulkee Lucia-kulkueen loppupäässä. Hän ei ole suloisin, hän ei laula parhaiten eikä hän todellakaan ole Lucia-tyyppiä.
 

Osta

5.00 € 9.00 €

Pohjoismaisesta dekkarista on kirjoitettu paljon ja Nordic Noiria hehkutettu. Eva Frantz sukeltaa ilmiöön toisella Anna Glad -kirjallaan Kahdeksas neito. Siinä avantouimari löytää vedestä jotain kammottavaa. Poliisi Glad saa selvitettäväkseen rikoksen, joka liittyy tiettyyn Lucia-kulkueeseen vuonna 1986. Kulkueen kahdeksas neito ei ole hehkeä, ei laula kauniisti, eikä lainkaan Lucia-tyyppiä. Dekkari kutoo mysteerin nuoriin tyttöihin eri aikoina ja heidän ongelmiensa ajattomuuteen.
Esittelyt Aamulehden vuoden 2019 Tulenkantaja-palkintoehdokkaista

Jännittävässä juonessa menneisyys ja nykyisyys kohtaavat kipeällä tavalla ja lopulta paha saa palkkansa.
Eva Frantz on kehittänyt mielenkiintoisia henkilöhahmoja, jotka haluan tavata uudestaan. Nyt odotan kovasti, millainen Frantzin seuraava Anna Glad -romaani mahtaakaan olla.
Umami.fi

Kahdeksas neito on miellyttävää luettavaa. Väkivalta on jätetty minimiin ja Anna Gladin persoona tuntuu kiinnostavalta; hän ei suinkaan ole mikään täydellinen nainen ja työtoveri, vaan tuiskahtelee milloin minnekin, eikä niissä parisuhdeasioissakaan toimi aina ihan järkevästi. Mutta oikean dekkaripäähenkilön tavoin hänellä on aitoa intuitiota käsiteltävänä olevaan tapaukseen; vatsatuntumaksi hän sitä itse kutsuu.
Tuija, Kirjavinkit

Eva Frantz


Eva Frantz

Lasta et minulta vie

Eva Frantz

Osasto 23

Eva Frantz

Ruukin salaisuus

Eva Frantz

Yön kuningatar