Download Kuva:
Armi Ratia (CMYK) Kuvittaja: Elina Tuomi
Download Kuva:
Edith Södergran (CMYK) Kuvittaja: Elina Tuomi
Download Kuva:
Elisabeth Rehn (CMYK) Kuvittaja: Elina Tuomi
Download Kuva:
Helene Schjerfbeck (CMYK) Kuvittaja: Elina Tuomi
Download Kuva:
Helvi Sipilä (CMYK) Kuvittaja: Elina Tuomi
Download Kuva:
Hertta Kuusinen (CMYK) Kuvittaja: Elina Tuomi
Download Kuva:
Rosa Emilia Clay (RGB) Kuvittaja: Elina Tuomi
Download Kuva:
Alma (RGB) Kuvittaja: Elina Tuomi
Nuorten tietokirja suomalaisista naisista

Moderni suomalainen yhteiskunta on rakennettu rohkeiden, itsenäisten ja aktiivisten naisten voimin. He toimivat poliitikkoina, tieteilijöinä, opettajina ja yritysjohtajina, he ovat taiteilijoita, tutkijoita tai urheilijoita. Silti naisten roolia ja merkitystä yhteiskunnan rakentajina on vähätelty, ja naisten tarinat ovat jääneet marginaaliin, tai kokonaan kertomatta. On aika nostaa esiin heidät, jotka on jätetty varjoon!
Itsenäisiä naisia 70 suomalaista esikuvaa on feministinen tietokirja suomalaisista vaikuttajista, jotka ovat rikkoneet lasikattoja, vaatineet sinnikkäästi tasa-arvoa ja astuneet ulos perinteisistä sukupuolirooleista. He ovat eri alojen menestyjiä, aktivisteja ja pioneereja. Naisten saavutuksista yli sadan vuoden ajalta kerrotaan ytimekkäästi ja totuudenmukaisesti. Kirjan kruunaavat värikylläiset ja upeat muotokuvat. Jokainen nainen esitellään yhdellä aukeamalla.
 

Osta

5.00 € 28.00 €

Elina Tuomen Itsenäisiä naisia on hauskannäköinen ja värikäs. Tekstit ovat sivun mittaisia, ja kirja toimii hakuteoksena.
Elina Venesmäki, Suomen Kuvalehti
 

70 naista kertoo oman elämänsä käännekohdista ja siitä, miten on osaltaan ollut vaikuttamassa tasa-arvon kehittymiseen. Houkuttele yöunta viipyilemällä kiinnostavan kirjan sivuilla.
Sanna Huolman, Vauva-lehti
 

Tämä on raikas teos, joka nimestään huolimatta huomioi sukupuolen moninaisuuden mukana on myös sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Itsenäisiä naisia on visuaalisesti miellyttävä, sillä kirjoittajan tekemät kuvitukset herättävät kirjan henkilöt eloon upealla tavalla. Tuomi ei kirjassaan pelkästään esittele vaan myös antaa arvostusta tärkeää työtä tekeville sekä tuo esiin tietoa yhteiskunnasta, jossa elämme. Tämä teos näyttää, mihin muistakin kuin miehistä on.
Katarina Sällylä, Ilta Sanomat
 

Sivun mittaiset tietoiskut esittävät tiiviisti, mitä päättäväiset naiset voivat saada aikaan.
Taika Dahlbom, Helsingin Sanomat
 

Tekstit ja upeat kuvat ovat Tuomen, helsinkiläisen opettajan ja kuvittajan, käsialaa. Tekstit sopivat enemmänkin yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille lukijoille. Tuomi kirjoittaa värikkäästi ja raikkaasti.
Maria Store, Kokkola-lehti
 

Elina Tuomi


Minja Koskela & Elina Tuomi

Toisin tehty

Elina Tuomi

Suomirap-värityskirja