Ajankohtaista Italian politiikasta

Syyskuussa 2022 Italiassa pidettiin historialliset parlamenttivaalit, joissa vaalivoiton kahmi uudehko äärioikeistopuolue Italian veljet. Samalla ensimmäistä kertaa Italian johtoon nousi nainen, maan historian nuorimpana ministerinä Berlusconin hallituksessa jo aiemmin istunut Giorgia Meloni. Heti vaalien jälkeen nousi, erityisesti Italian ulkopuolella, valtaisa epäluulo ja kohu EU-kriittisen pääministeri Giorgia Melonin johtaman Italian vaarallisista kytköksistä Putinin sotaisaan Venäjään, fasismiin ja mafiaan.
 
Ajankohtaisessa teoksessa Anton Monti pohtii Italian tulevaisuutta ja esitettyjä väittämiä uuden Italian vaarallisista kytköksistä historiallisine taustoineen.
 

Osta

28.00 €

Anton Montin kirja on vain satasivuinen, mutta siinä on tämän hetken tilanteen ymmärtämiseen kaikki. Suomessa ei ole todellakaan liikaa tietokirjoja, jotka auttavat ymmärtämään Euroopan neljänneksi suurinta taloutta helposti.
Sari Passaro, Kulttuuritoimitus

 

Italian vaaralliset kytkökset on erittäin ajankohtainen ja kiinnostava sekä herättää paikoitellen hämmästystä. Poliittista mädännäisyyttä ei tarvitse etsiä kaukaa, sillä sitä esiintyy myös Euroopan unionin sisällä.
Eva Sundgren, Maailmankirjat.net

Anton Monti


Anton Monti

Maailman vaarallisin rikollisjärjestö ’Ndrangheta

Anton Monti

Minne menet, Italia?

Anton Monti & Pontus Purokuru

1968