"Meitä oli kahdeksan, kaksi miestä ja kuusi naista, olimme melkein kaikki iältämme 2226-vuotiaita, eikä meillä ollut juuri muuta yhteistä kuin nuoruus, akateeminen loppututkinto, ne muutamat päivät, jotka olimme viettäneet tyylikkäällä ruotsalaisella matkustaja-aluksella ylittäessämme Pohjanmeren, ja junamatka Göteborgista Tukholmaan. Mikä oli tuonut meidät tänne? Ei ollut kovinkaan kaukaa haettua verrata meitä sotilaisiin: meidät oli värvätty mukaan yhteen brittien sodanjälkeisistä kampanjoista, ja pian meidät pudotettaisiin kuin laskuvarjohyppääjät Suomen kaupunkeihin ja kauppaloihin sekä metsän ympäröimiin tehtaisiin. Tehtävämme: englannin kieli. Suomalaisten oli opittava englantia! Aivan kuten niin monet uudet tulokkaat muissa, sotilaallisissa kampanjoissa, olimme tavattoman vihreitä, lähestulkoon kouluttamattomia, määränpäähämme kehnosti perehtyneitä tai tyystin perehtymättömiä ja erittäin huonosti valmistautuneita. Ja alokkaiden tavoin olimme tietämättömiä tästä ja kaiken kaikkiaan äärettömän itsevarmoja "

Perillä Helsingissä nuoria brittejä odottaa työnantajan eli British Councilin järjestämä vastaanotto, jossa lehdistö haastattelee ulkomaanvieraat: paikalla on valokuvaajia ja reporttereita Helsingin Sanomista, Uudesta Suomesta ja Hufvudstadsbladetista. Heiltä kysytään kysymyksiä, jotka Diana myöhemmin saa kuulla yhä uudestaan: "Miksi tulit Suomeen?" ja "Mitä ajattelet Suomesta?"

Kun Oxfordin yliopistosta vastavalmistunut englantilaisneito matkaa kohti tuntematonta Suomea vuonna 1952, hän ei suinkaan aavista, että vuoden mittaiseksi aiotusta Suomen-seikkailusta alkaisi koko elämän mittainen matka. Muistelmateoksessaan Diana Webster maalaa elävän ja viehättävän kuvan Suomesta ja erityisesti Suomen Turusta 1950-luvun alussa. Miltä näyttää ja tuntuu sodanjälkeinen Suomi kokemattoman englantilaisneitosen silmissä, kun kielitaitoakin puuttuu puolin ja toisin? Miltä tuntuu, kun isäntäväki vie vieraansa miltei ensi töikseen saunaan ja hangille? 

... hilpeä ja lämmin kirja Suomesta ja erityisesti sodanjälkeisen maan tunnelmista.
Et-lehti
Kirjoittajana Webster on nokkela ja lystikäs, hänen kielikuvansa ovat eloisia ja notkeita.
Ikuisesti Suomi on sydämellinen rakkaudentunnustus, joka innostaa nauttimaan kulttuurien erilaisuuksista.
Ismo Loivamaaa, Ilkka