Download Kuva:
Emilia Kallinen
Download Kuva:
Emilia Kallinen
Download Kuva:
Emilia Kallinen
Download Kuva:
Emilia Kallinen
Download Kuva:
20-luvun puku: Työohjeet ja tulostettavat kaavat
Download Kuva:
50-luvun puku: Työohjeet ja tulostettavat kaavat
Download Kuva:
60-luvun puku: Työohjeet ja tulostettavat kaavat
Lukunäyte
Ihania ideoita ja vintageviettelyksiä

Häät, olivatpa ne pienet ja intiimit tai suuret ja riemukkaat, ovat elämän kohokohta, ilon ja rakkauden juhla. On tärkeää, että juhlakalut tuntevat olonsa omissa juhlissaan kotoisaksi moderni morsiuspari ei kaipaa kermakakkumekkoja, aikansa eläneitä leikkejä tai kaavoihin kangistuneita juhlapuheita. Jos pidät enemmän metallin kiillosta kuin pastelliväreistä, voit hyvin unohtaa pompomit ja pionit ja järjestää juhlat ihan oman makusi mukaan. Kirjan tyylillisenä inspiraation lähteenä ovat menneet vuosikymmenet ja erilaiset vintagetyylit. Innostuisitko talvisista 1920-luvun tyylihäistä? Miltä kuulostavat alkukesän piknik-häät 1960-luvun mod-hengessä tai keskikesän tanssilavahäät 1950-luvun tyyliin? Entäpä sadonkorjuukauden häät 1970-luvun tapaan? 
Kirjassa annetaan kuhunkin vuosikymmeneen sopivia tyyli-ideoita paitsi morsiusparin asuihin, kampaukseen ja meikkiin myös hääjuhlan muun visuaalisen suunnittelun tueksi. Kunkin vuosikymmenen tärkeimmät virtaukset ja tyylien pääpiirteet kerrataan lyhyesti, mutta tarkoitus ei ole noudattaa tyyliä pilkuntarkasti, vaan kierrättää, soveltaa ja tehdä hääjuhlista tunnelmalliset. Tyylikkyys on monesti pienestä kiinni. Lisäksi teoksessa on runsaasti konkreettisia vinkkejä alkaen polttareista ja morsiustaioista aina hääjuhlan budjetointiin, vieraslistan laatimiseen, aikataulun ja ruokailun suunnitteluun, hyvän juhlatunnelman luomiseen, teeman ja värimaailman määrittelyyn, musiikin, sormusten ja kukkien valintaan Mukana säilyy kautta linjan rento ja iloinen ote: kaikki on vapaaehtoista! 
Kirjan loistava ja tyylikäs nelivärikuvitus toimii omalta osaltaan inspiraation lähteenä häitään suunnittelevalle. Upeista puvuista on erikseen saatavana kaava-arkki.

Seuraa Hurmaavia häitä FB:ssä

Kaunis teos! Ja paljon hyödyllistä tietoa, ideoita ja vinkkejä.
Lue lisää blogista Suvikukkasia: http://suvikukkasia.blogspot.fi/2015/11/hurmaavat-haat.html

 

Marjo Haapasalo, Emilia Kallinen & Elina Teerijoki ovat halunneet lisätä teokseen runsaasti konkreettisia vinkkejä, alkaen polttareista ja morsiustaioista aina hääjuhlan budjetointiin, vieraslistan laatimiseen, aikataulun ja ruokailun suunnitteluun, hyvän juhlatunnelman luomiseen, teeman ja värimaailman määrittelyyn, musiikin, sormusten ja kukkien valintaan
Lue lisää Häät.fi: http://www.haat.fi/aiheet/suunnittelu/jarjesta-haat-inspiroituen-menneista-vuosikymmenista
 

Visuaalisesti karkkimaisen kaunis hääkirja on kattava opas häitään suunnitteleville. Mukana on ideoiden ja inspiraation ohella käytännönläheistä tietoa ja historiaa avioitumisen merkityksestä.
Crista Lassfolk-Feodoroff, Helsingin Uutiset ja Uusimaa

Emilia Kallinen
Marjo Haapasalo
Elina Teerijoki