Huono Äiti oli todella hyvä äiti. Sitten hän sai lapsia.

Huono Äiti on surkea kokki, joka tarjoaa Tätä Samaa eli viisi päivää samaa soppaa erilaisilla sattumilla. Huonon Äidin askarteluohje: ripottele pumpulia lattialle ja väitä lapsille, että nyt on askarreltu. Huono Äiti on jatkuvassa univelassa ja alkaa harhoissaan haaveilla imevänsä Muumi-tuttipullosta naista väkevämpää. Huono Äiti jakaa perheelleen yt-varoituksia ja arvostelee puolisoa kun tämä jää kiinni vessapaperirunon siteeraamisesta. Huonon Äidin lapset epäilevät, ettei äiti ole edes aikuinen. He anelevat, että äiti lopettaisi jatkuvan uhkailun. Uhkailun kierrettä Huono Äiti yrittää katkaista uhkailemalla ja kiristämällä lapsiaan lisää. Huono Äiti ei kainostele edes puhua perheseksistä, joka siis on erityinen perheellisten harjoittama seksimuoto: aika vähän, aika harvoin.

Silti Huono Äiti rakastaa lapsiaan ja perhettään ja hänen suurin pelkonsa on, että huonon kasvatuksen seurauksena lapset päätyvät heiluttamaan täkkiä BB-taloon.

Huono Äiti on vapauttava vastaisku vauvapalstojen syyllistävälle oman kehun ilmapiirille. Tämä kirja kertoo kaiken Huonon Äidin arjesta, mutta toimii myös oppaana sille, joka rohkeasti haluaa tulla huonoksi äidiksi. Samalla kirja on hykerryttävä tirkistys nykynaisen aikataulutettuun todellisuuteen, kuten niihin päiviin kun silmämeikki tulee pestyä kynsilakanpoistoaineella aamulla kello 6, ja suklaa maistuu mutta liikunta ei maistu sitten yhtään.

Yhden täytyy olla huono, jotta muut voivat olla hyviä siinä Huonon Äidin motto. Ja se motto on totisesti purrut, sillä Huono Äiti® tavoittaa viikoittain keskimäärin 150 000 sosiaalisen median käyttäjää.

Huono Äiti on kirjoittaja Sari Helinin sivupersoona. Hänet tunnetaan suosituista kolumneistaan mm. Anna-lehdessä sekä tietenkin blogistaan huonoäiti.fi. Sari Helin on myös toimittaja, jolla on pitkä kokemus eri tv-ohjelmien juontajana. Lisäksi häneltä on julkaistu kaksi kirjaa.

Helinin kursailemattomat kertomukset lapsiperheen arjesta riemastuttavat, naurattavat ja välillä melkein itkettävät. Havainnot ovat kipeää tekevän tarkkoja. 

humorististen äitioppaiden ehdotonta aatelia.

Annakaisa Mänttäri, Helsingin Sanomat

 

Koskahan kahden lapsen äiti olikaan nauranut viimeksi kirjaa lukiessaan? Jee. Helinin lentävät sanat tekivät sen.

Liisa Yli-Ketola, Karjalainen