Ikimuistoinen elämys historiallisten lukuromaanien ystäville

Englanti 1580-luvulla: musta surma tekee tuhojaan. Nuori latinanopettaja rakastuu itseään hieman vanhempaan, eksentriseen neitoon. Agnes on villi ja vapaa, kulkee mailla ja mannuilla haukka hansikoidulla kädellään. Hänet tunnetaan parantajana sekä kasvien ja eläinten tuntijana, joka ymmärtää luontoa ehkä paremmin kuin ihmisiä ympärillään.

Agnesin suostuttua latinanopettajan puolisoksi pariskunta asettuu asumaan Stratford-upon-Avoniin miehen perheen kanssa. Agnesista kasvaa suojeleva perheenäiti sekä puolisonsa vakaa tukija ja kannustaja. Mutta samaan aikaan kun miehen ura Lontoon teatterimaailmassa lähtee nousukiitoon, perheen rakastettu nuori poika menehtyy äkillisen kuumeen nujertamana.

Hamnet on todellinen lukuelämys, koskettava avioliiton muotokuva, kertomus perheestä jota menetys raatelee, ja samalla herkkä tulkinta eräästä pojasta joka nuoresta iästään huolimatta on kaikkea muuta kuin unohdettu: eläähän hänen nimensä kaikkien aikojen tunnetuimman näytelmän nimessä.

Hamnetia ovat rakastaneet niin lukijat kuin kriitikotkin, ja se sai ilmestymisvuonnaan 2020 brittikriitikoiden kansallisen palkinnon, voitti arvostetun Womens prize for fiction -palkinnon ja oli New York Timesin myydyimpien listalla.
 

Osta

12.00 € 34.00 €

OFarrell kirjoittaa psykologisesti tarkkanäköisiä lukuromaaneja, jossa yhdistyy älyn ja tunteen imu. Hänellä on taito kuljettaa tekstiä nautinnollisen pakottomasti kuin se olisi vain ilmestynyt sivuille.
Kati Kelola, Helsingin Sanomat
 

Maggie O'Farrell kuvaa maailman tunnetuimman näytelmäkirjailijan perhe-elämää niin taiten, ettei Hamnet oikeastaan tunnu historialliselta romaanilta. Sen sijaan se on kiehtova tarina rakkaudesta, surusta ja perheestä, joka sattui elämään 1500-luvun Englannissa. William Shakespearen, jota ei edes mainita nimeltä, sijaan voimahahmoksi nousee hänen elinikäinen vaimonsa, sovinnaisuuksista piittaamaton luonnontuntija ja parantaja, ja lapsensa menettävä äiti.
Outi Rastas, Eeva
 

Parasta mitä olen aikoihin lukenut
Rakastin, oi miten rakastin, tätä kirjaa! Nautin joka sanasta, jonka luin, ja hellin tarinaa mielessäni vielä viikkoja lukemisen jälkeen. Maggie OFarrellin kerronnasta olen lumoutunut aiemminkin, mutta tästä häikäistyin. 
Mia Kuntsi, Kotiliesi
 

Teos on kuin hautakivi, johon hakattu teksti takaa kuolemattomuuden. Tätä suurempaa ja onnistuneempaa tehtävää ei taideteos voine lunastaa. Erityiskiitos suomentaja Arja Kanteleelle, jonka ansiosta teos on yksi kirjavuoden parhaista lukukokemuksista.
Eeva Ojala, Ilta-Sanomat
 

Teoksen suomentanut Arja Kantele on tehnyt hienoa työtä. 1500-luvun lopun maailma tulee lähelle. OFarrellin rikas kieli ja taidokas dialogi henkilöiden erilaisine oppineisuuden asteineen välittyy suomeksi kirkkaasti. Hamnet on todellinen lukunautinto historiallisten romaanien ja syvien inhimillisten kokemusten kuvauksen ystäville.
Mikko Saari, Kulttuuritoimitus

 

Maggie O'Farrell


Maggie O´Farrell

Lucrezian muotokuva

Maggie O´Farrell

Käsi jota kerran pitelin

Maggie O'Farrell

Varoitus tukalasta helteestä