Lukunäyte
Tyylikäs ja suora kertomus elämästä kirurgina

Millaista on, kun työkseen leikkaa ihmisaivoja harmaata materiaa, joka on ajatusten, tunteiden ja järjen, ihmisen minuuden syntysija? Millaista on pitää käsissään toisen ihmisen elämää? Kuinka elää seurausten kanssa silloin, kun hengen pelastavaksi tarkoitettu leikkaus epäonnistuu?
Ison-Britannian arvostetuimpiin neurokirurgeihin kuuluva Henry Marsh kuvaa haastavaa työtään suoraan ja kiertelemättä. Hän tavoittaa muistelmissaan kirurgin työhön kuuluvat syvästi liikuttavat onnistumisen hetket sekä kalvavat epäonnistumiset ja katumuksen. Vetävästi kirjoitetussa kirjassa hybris, pelko ja voitonriemu ovat jokapäiväisiä tuntemuksia.

He kutsuvat meitä sankareiksi, joskus jumaliksikin.
Ehkä he eivät koskaan täysin tajua, miten vaarallinen leikkaus oli ja miten onnekkaita he ovat toivuttuaan niin hyvin. Kirurgi sen sijaan on viipynyt hetken taivaassa käytyään ensin helvetin porteilla.

 

Informatiivinen, kiehtova ja koskettava muistelmateos.
Blogi, Hyllytontun höpinöitä

Henry Marshin mainio omaelämänkerta kertoo aivokirurgin työstä. Tosikertomukset vaikeasta ammatista ovat kiinnostavaa luettavaa maallikoillekin. Kaunis kirja on täynnä filosofiaa ja lämpöä.
MS, Me naiset

Ristiriitaisuus ja epävarmuus kuuluvat todelliseen lääkärityöhön. Sen julkituomista Marsh ei ujostele. Suomalaisessa lääkäriyhteisössä tämä ei ole tapana. Piruilu ja ystävällinen huumori tekevät terää, ja Ulla Lempisen suomennos soljuu. Sopii oheislukemiseksi ja oppikirjaksikin.
Jyrki Joensuu, Suomen Lääkärilehti

Henry Marsh