Lukunäyte

Devonilaisessa maalaiskylässä tapahtuu hirvittävä murha. Yhdeksänvuotias Joanna Mason on rikok­sen ainoa silminnäkijä. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin hänestä on tullut menestynyt lääkä­ri, joka pitää yksityispraktiikkaa Edinburghissa, on naimisissa ja pienen lapsen äiti. Kun rikokses­ta tuomittu Andrew Decker vapautuu vankilasta, Joanna katoaa. Rikosylikomisario Louise Monroe joutuu pohtimaan käynnistetäänkö etsinnät Jo­annan aviomiehen vastustuksesta huolimatta. 

Toisaalla entinen rikoskomisario Jackson Brodie on uppoutunut henkilökohtaisempiin tutkimuk­siin. Hän on hankkinut haltuunsa hiussuortuvan, joka pitäisi viedä DNA-laboratorioon Lontooseen. Matkasta tulee odotettua mutkikkaampi. Sattuman kaupasta juna, johon hän on noussut, joutuu onnettomuuteen Edinburghissa. 
 

Mestarillinen Kate Atkinson (s. 1951) maalaa jälleen vahvalla siveltimellä maailman, jossa kaik­ki on terävää, kirkasta ja hieman sijoiltaan. Sattu­makaan ei ole pelkkä juonenkuljetuskikka vaan sen avulla valotetaan suurempia kysymyksiä ihmiskohtaloiden monimutkaisesta verkosta. Kaik­ki teot ovat kytköksissä toisiinsa, eikä kukaan ole turvassa elämältä. Psykologisesti terävä rikos­romaani jatkaa sarjaa ex-poliisi Jackson Brodiesta, josta kerrottiin teoksissa Ihan tavallisena päivänä ja Kaikkein vähäpätöisin asia. 

 

Osta

5.00 € 9.00 €

Kate Atkinson


Kate Atkinson

Kaikkein vähäpätöisin asia

Kate Atkinson

Ihan tavallisena päivänä

Kate Atkinson

Liian kirkas taivas

Kate Atkinson

Hävityksen jumala

Kate Atkinson

Joka lapsia ja koiria rakastaa