Download Kuva:
Vilja Tamminen
Download Kuva:
Vilja Tamminen
Download Kuva:
Vilja Tamminen
Download Kuva:
Vilja Tamminen
Lukunäyte
Iloisen vanhenemisen opas

Elämä ei ole laskeva käyrä, vaan jokaiseen ikään liittyy nousuja ja kohokohtia. Mitä kaikkea olisi hyvä ottaa huomioon, jotta elämä olisi mahdollisimman täysipainoista eläkeiässäkin?
Iloisen vanhenemisen puolestapuhuja Jaakko Valvanne opastaa suuria ikäluokkia elämään parempaa mutta omannäköistä elämää. Kirja antaa käytännönläheisiä vinkkejä mm. sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja elämäntavoista. Ydinajatus on, että se mikä saa hyvälle mielelle on hyväksi vanhanakin.
Kirja vastaa moniin tärkeisiin kysymyksiin, kuten miten ehkäistä dementiaa, mistä löytää apua yksinäisyyteen tai kuinka toteuttaa seksuaalisuutta. Tekstiä havainnollistavat Jaakon omat tarinat elävästä elämästä.
Vaikka vanhenemiseen kannattaa varautua hyvissä ajoin, tutkimukset osoittavat, että jopa 85-vuotiaana tehdyt elämäntapamuutokset voivat pidentää elinikää. Koskaan ei siis ole liian myöhäistä saada parempi vanhuus!  

Osta

34.00 €

Kirja on helppolukuinen ja kansantajuinen, ihastuttavan konkreettinen, rento ja iloinen. Sekä täynnä asiaa. Suosittelen kirjaa aivan erityisesti kaikille, joita terveyskirjat tympäisevät tai hirvittävät.
Blogi, Varpu Tavi, Iltalehti

Jaakko Valvanne
Lotta Tuohino