Turun kirjamessut 2019

Turussa keskustelemme muun muassa ruumiillisuudesta, rakkaudesta ja historian taakasta. Odotamme innolla! Lapsille on tarjolla lintutietoutta ja pahviaskartelua.

Perjantaina 4.10.

Klo 17.20–17.50, Eino
Vastatuuleen – Saamen kansan pakkosuomalaistamisesta
Kirjassa pureudutaan saamelaisten kokemushistoriaan ja käsitellään pohjoisen luonnon haltuunottoa, maa-aluekiistoja ja suhdetta valtaväestöön. Kirjailijat Kukka Ranta, Jaana Kanninen ja tutkija Niina Siivikko keskustelevat.

Lauantaina 5.10.

Klo 11.30–12.00, Jukola
Laura Laakso: Mrs. Milkyway ja Raisa Omaheimo: Sydän
Esikoiskirjailijat Laura Laakso ja Raisa Omaheimo esittelevät omaääniset tämä vuonna ilmestyneet romaaninsa. Laakson upean kokeellinen tajunnanvirtakertomus Mrs Milkyway (Aviador 2019) on kertomus lentoemännän peloista ja naisen identiteetistä, joka pohjautuu hänen palkittuun näytelmäänsä Tyttö nimeltä Pan. Raisa Omaheimon voimakkaassa romaanissa Sydän (S&S, 2019) nainen heittää sydämensä ulos: elämä sen kanssa on käynyt mahdottomaksi. Tummasävyinen ja surrealistinen romaani tutkii rakkaudenkaipuuta omintakeisesti ja pelottomasti.

Klo 14.20–14.50, Kuisti
Elinan salonki – tasa-arvo ja feminismi teatterissa ja kirjallisuudessa
Näyttelijäntaiteen professori, taiteilija Elina Knihtilän vieraina naisen kehosta ja kehollisuudesta keskustelemassa kirjailijat ja teatterintekijät Raisa Omaheimo ja Nina Honkanen.

Sunnuntai 6.10.

Klo 11.20–11.40, Lastenalue, esityslava
Leikkimään, pahvi!
Vuokko Hurme ja Suvi-Tuuli Junttila taiteilevat lasten kanssa rullaoliota pahvista.

Klo 13.40–14.00, Lastenalue, lukulava
Lintunaapurini
Karoliina Pertamo kertoo kirjastaan ja tunnistaa lasten kanssa lintuja.

Klo 14.15–14.35, Kuisti
Kalevalan naiset
Tiina Piilolan tietokirja Kalevalan naisista pohtii, mitä nykynaisen kannattaa tietää kansalliseepoksemme naisista. Esimerkiksi Louhi oli vihainen, mutta miksi? Aino ei ollut pelkästään traaginen, vaan myös itsepäinen ja oman arvonsa tunteva.

Lisätiedot Turun kirjamessuista ja koko aikataulu löytyvät täältä. Kirjojamme myy messuilla Rosebud Books.