Turun kirjamessut 2018

Kirjailijamme ovat Turussa mukana seuraavissa ohjelmissa. Tule kuuntelemaan keskusteluita!

PERJANTAI 5.10.

11.50–12.15 Eino 2. krs
Kai Aareleid: Korttitalo
Korttitalo on intiimi kuvaus sodanjälkeisestä todellisuudesta virolaisessa provinssikaupungissa ja samalla tarkasti kerrottu, kiehtova perhedraama, jossa pienen perheen kohtalo rinnastuu pienen kansan kohtaloon neuvostovallan alla.

14.40–15.15 Auditorio
Suomalais-virolainen runokavalkadi
Runoilijat ja kääntäjät lausuvat runoja ja niiden käännöksiä. Suomalais-virolainen runokavalkadi. Runoilijat ja kääntäjät lausuvat runoja ja niiden käännöksiä. Mukana ovat Suomesta Saila Susiluoto, Satu Manninen, Kaisa Ijäs ja Juha Kulmala, Virosta Kai Aareleid, Kätlin Kaldmaa, Asko Künnap, Mika Keränen ja Indrek Koff.

16.30–16.55 Ilonin ihmemaa B-halli
Karin Erlandsson: Linnunkesyttäjä
Kirjailijan maaginen matkalaukku sisältää esineitä Silmäterän tarun -maailmasta. Tule tutustumaan uuden fantasiasarjan maailmaan. PERUTTU.

17.00–17.20 Agricola A-halli
Vaietut perhetarinat voivat kätkeä sisäänsä kokonaisia kansakunnan kohtaloita
Kertominen voi olla vaarallista tai vaikeaa, ja kertomatta jättäminen voi tuntua järkevimmältä vaihtoehdolta. Nämä tarinat kertovat meille historiasta, mutta ennen kaikkea ihmisestä. Sekä Kai Aareleid että Venla Hiidensalo ovat kirjoittaneet perheiden ja sukujen vaiheista 1900-luvun historian pyörteissä. Juha Hietanen haastattelee.

17.00–17.20 Eino 2. krs
Karin Erlandsson: Saarretut
Mitä tapahtuu, kun äiti murhataan? Saarretut kertoo perheestä, joka yrittää jatkaa elämää. Suru on läsnä, mutta pian käy ilmi, että menneisyydessä on asioita, jotka pitävät otteessaan. PERUTTU.

17.10–17.50 Jukola 2. krs
Kirjailija ja hänen kustantajansa
Keskustelijat: kirjailijat Timo Parvela (Tammi), Peter Sandström (S&S) ja Jaakko Yli-Juonikas (Siltala). Haastattelijana kustantaja Anna-Riikka Carlson.

LAUANTAI 6.10.

11.20–12 Onerva, 2. krs.
Otso Sillanaukee: Zero waste – jäähyväiset jätteille
Zero Waste – jäähyväiset jätteille johdattelee lukijan kohti kestävämpää kuluttamista elämänlaadusta tinkimättä. Oman jätemäärän pienentäminen kotona, keittiössä ja kaupassa voi olla helppoa ja innostavaa.

SUNNUNTAI 7.10.

10.20–10.45 Kuisti B-halli
Piia Leino: Taivas
Taivas on lähitulevaisuuteen sijoittuva dystopia, jossa virtuaalitodellisuus näyttäytyy kauniimpana kuin lohduton reaalimaailma.

11.30–11.50 Kuisti B-halli
Peter Sandström: Äiti marraskuu
Äiti marraskuussa huomio kääntyy kirjailijan elämän tärkeisiin naisiin: äitiin, tyttäreen, siskoon ja vaimoon. Arkisten kohtaamisten ja absurdien sattumusten keskellä kertoja tavoittelee aitoa kohtaamista.

15.20–15.40 Kallas B-halli
Sabine Forsblom: Betinka
Pikkukaupungissa asuva Betinka on teini-ikäinen ja kohtaa kaikkea, mitä teini-ikään kuuluu, viinasta onnettomaan rakkauteen ja himoon 70-luvun lopun jyrkkien luokkaerojen yhteiskunnassa.

Kirjamme ovat myynnissä ainakin Rosebudin osastolla. Liput ja muu info: http://www.kirjamessut.fi/