S&S Turun kirjamessuilla

Kustantamo S&S on tänä vuonna mukana Turun kirjamessuilla yhdessä Atenan kanssa. Osastomme on A52 ja myynnissä on syksyn uutuuksia ja edullisia tarjouskirjoja. Tule moikkaamaan, kuuntelemaan keskusteluita ja tekemään löytöjä!

S&S:n kirjailijat esiintyvät seuraavasti:

Perjantaina 6.10.

klo 13.30-13.50 Agricola, A-halli
Ensimmäinen romaani – unelmaa vai pelkoa?
Esikoiskirjailijat Annastiina Storm ja Jussi Huhtala keskustelevat kirjojensa teemoista: rikkinäisyydestä, toisen kohtaamisen vaikeudesta ja siitä, miten tyhjän voi kertoa täyteen rakkautta. Haastattelijana Mirjam Ilvas.

Lauantaina 7.10.

klo 10.50-11.10 Tieto, B-halli
Suomalainen suru
Mari Pulkkinen: Surun sylissä – suomalaisten kokemuksia menetyksestä. Suru tulkitaan nykyajassa yleensä poikkeustilaksi, josta tulee päästä eroon. Tulkinta surusta suorituksena on vaikuttanut myös osanottamiseen – myötätunnon sijaan tarjolla on jopa kärsimättömiä kehotuksia siivota suru pois. Haastattelijana Mirjam Ilvas.

klo 12.30-13.00 Lasten alue, B-halli
Kurre Keikarin satuhetki
Lena Frölander-Ulf lukee kirjojaan Kurre Keikari ja popcornit sekä Minä, Muru ja metsä. Lapsille on tarjolla myös Kurren Keikarin väritettäviä postikortteja, joita voi värittää vaikka samalla kun kuuntelee.

klo 14.30-15.30 Auditorio
Eläimellistä menoa lastenkirjoissa kirjailijan ja kuvittajan yhteistyönä
Kirjailija-kuvittaja Lena Frölander-Ulf ja kuvakirjatyöparit Nelli Hietala & Sari Airola ja Mila Teräs & Karoliina Pertamo kertovat tekstin ja kuvien syntymisestä yhteistyönä. Entä miksi kaikkien tekijöiden uusimmista teoksista löytyy eläimiä? Millaisia asioita maailmastamme voi kertoa eläinten kautta? Juontajana Taija Tuominen.

Sunnuntaina 8.10.

klo 10.20-10.40 Kallas
Toisen dekkarin paine
Millaista on kirjoittaa toista teosta esikoisen jälkeen? Samuel Davidkin: Sodomasta pohjoiseen (Johnny Kniga) ja Eva Frantz: Sininen huvila (Kustantamo S&S). Eva Frantzin Sinisessä huvilassa kuuluisaan lifestyle-bloggariin kohdistuva murhayritys avaa kirjasarjan poliisikomisario Anna Gladista. Haastattelijana Johanna Forss.

klo 11.40-12.20 Fiore, A-halli
Lasten fantasiakirjallisuuden mahdollisuudet
Vuokko Hurme (Kustantamo S&S), Roope Lipasti (WSOY), Magdalena Hai (Karisto) ja Juha-Pekka Koskinen (Karisto) keskustelevat siitä, millaisia mahdollisuuksia fantasiaelementtien käyttäminen antaa lastenkirjalle. Miten he kirjailijoina luovat kokonaan toisen maailman tai venyttävät meidän maailmamme lainalaisuuksia? Juontajana Esa Silander.

klo 11.50-12.40 Auditorio
Feministisen sarjakuvan paneeli
Uusi feministinen sarjakuva käsittelee tarkkanäköisesti tämän päivän yhteiskunnallisia ilmiöitä, huumoria unohtamatta. Liv Strömquistin sarjakuvien yhteiskuntakritiikki on nostanut hänet Ruotsissa kansakunnan kaapin päälle. Ulla Donnerin Spleenish on omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaani nuoren naisen odotuksista, paineista ja vapaudesta. Panelistit: Ulla Donner (Kustantamo S&S), Liv Strömquist (Kustannusosakeyhtiö Sammakko) ja kustannustoimittaja Vesa Kataisto. Haastattelijana Katariina Kyrölä.

klo 13.00-13.30 Lasten alue, B-halli
Kiepaus-työpaja
Vuokko Hurmeen Kiepauksessa maailma on kääntynyt ylösalaisin ja selviytyneet tulevat toimeen sillä, mikä ei ole tippunut tyhjyyteen. Tule suunnittelemaan ja piirtämään ylösalaisin kääntyneen maailman karttoja yhdessä kirjailijan kanssa!

Lisätietoa Turun kirjamessuista tapahtuman verkkosivuilta ja somessa tunnisteella #kirjamessut ja #montaääntä.