storm_annastiina

Me täytytään valosta Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas

Annastiina Stormin esikoisromaani Me täytytään valosta on Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas.

Me täytytään valosta on rosoinen mutta toiveikas kertomus perheestä, jossa lapset jäävät vanhempien alkoholismin ja uupumuksen jalkoihin ja rakentavat oman kertomuksensa todellisuudesta. Se on moniääninen kudelma, jossa erityisen taidokkaita ovat lasten näkökulmat.

Annastiina Storm (s. 1978) on syntynyt Joensuussa ja asuu nykyään Helsingissä. Hän on työskennellyt teatterin parissa ja toiminut sittemmin soveltavan taideterapian alalla muun muassa mielenterveyskuntoutujien kanssa. Tänä syksynä hän on palannut opintojen pariin – rakkaus kirjoittamiseen on ajanut Stormin on aloittamaan kirjallisuuden opinnot Jyväskylän yliopistossa.

Me täytytään valosta on saanut valtavan innostuneen vastaanoton. Siitä on kirjoitettu muun muassa seuraavasti:

”Turvattomasta lapsuudesta kertovan esikoisromaanin soisi päätyvän mahdollisimman moniin käsiin.”
Anni Valtonen, Helsingin Sanomat

”Vaikka henkilömäärä on isohko ja kirja pienehkö, Stormin on onnistunut rakentaa hahmoistaan kokonaisia ihmisiä. Ristiriitaisia, lähtökohtiensa ja kokemustensa summia.”
Noora Vaarala, Aamulehti

”Tämä on hieno romaani, itkusta ja kivusta huolimatta valossaan säkenöivä.”
Helmi Kekkonen, Sivulauseita-blogi

”Me täytytään valosta on vaikuttava esikoisteos. –– Erilaiset kerronnan lajit on yhdistelty kokonaisuuteen toimivasti, ja tyyli pysyy vahvana ja johdonmukaisena läpi kirjan. ”
Tuomas Aitonurmi, Tekstiluola-blogi

”Annastina Stormin esikoisromaaani liikuttaa ja valloittaa. Harvoin sääli, surumieli, ilo ja hyvä olo läikkyvät mielessä yhtä aikaa niin kuin Annastina Stormin äärella.”
Kirjareppu-blogi

”Annastiina Stormin esikoisromaani Me täytytään valosta on hyvin omaääninen, originelli ja riipaisevan kaunis tarina lapsuudesta, kun isä on käärme olohuoneessa ja äiti varoo astumasta käärmeen hännälle tai edes varjolle. – – Löydän pieniä yhtymäkohtia omaan lapsuuteeni, ja vaikka ne ovat niinkin mitättömiä kuin vesipisaroiden kilpa auton ikkunassa, tunnen kuinka sanat ovat kirjoitettu juuri niin, että minä katsoisin niitä tarkkaan.”
Aina joku kesken -blogi

”Annastiina Stormin esikoisromaani on täynnä tunteita. Se on liikuttavuudessaan valloittava. Tarina on omaleimaisen originelli ja riipaisevan kaunis. –– Vahva debyytti. ”
Kirjat kertovat -blogi

”Tiivis ja riipaisevan elämänmakuinen tarina, joka täyttää lukijankin valolla.”
Älä ota sitä niin vakavasti -blogi

”Stormin romaanin vahvuus on erityisesti sen tunnelma, joka tekee mahdottomaksi olla pitämättä tästä romaanista.”
Reader, why did i marry him? -blogi

9789515242891
Me täytytään valosta on vahva, omaääninen debyytti.