kirjoituskilpailu_vaaka_pinkki

Kirjalliset ystävät -kirjoituskilpailu

Kustantamo S&S julistaa kirjoituskilpailun Kirjalliset ystävät. Haemme uutta kotimaista kaunokirjallisuutta, ja käsikirjoitus saa edustaa mitä tahansa kaunokirjallisuuden lajia.

Tiedoksi! Finalistit on valittu, heihin on otettu yhteyttä ja kilpailu ratkeaa
lokakuussa 2022.

***

Ystävyyttä on kuvattu kirjallisuudessa huomattavasti harvemmin kuin romanttisia rakkaussuhteita tai perhesuhteita, vaikka se on meille ihmisille olennainen osa merkityksellistä elämää. Ystävyys on parhaimmillaan moniulotteinen, jatkuva rakkaustarina ja ihmissuhde, joka voi olla romanttista suhdetta kestävämpi ja syvempi. Mitä ystävyys merkitsee, mikä sitä määrittää, miten ja milloin se syntyy? Voiko ystävyydellä olla poliittista tai yhteiskunnallista voimaa, voiko se tuottaa muutoksen? Onko hyväntahtoisuus tai liittolaisuus ystävyyttä? Voiko ystävästä tulla vihollinen? Voiko puoliso tosiaan olla paras ystävä, pilaako ystävyys intohimon? Millaista on ystäväjoukon välille kehittyvä, monen ihmisen välinen ystävyys? Onko ystävyydelle tarpeeksi sanoja?

Haluamme lukea enemmän ystävyydestä, ystävyyden voimasta ja merkityksestä, kipeydestä, ilosta ja surusta.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa kilpailuun osallistutaan lähettämällä postitse tekstinäyte sekä sisältösuunnitelma. Toisessa vaiheessa finalistit työstävät käsikirjoitustaan valmiiksi saamansa palautteen avulla.

Kirjoituskilpailun tuomareina toimivat palkittu kirjailija Marisha Rasi-Koskinen sekä rap-artistina nimellä Yeboyah tunnettu Rebekka Kuukka sekä S&S:n edustajina Mirjam Ilvas ja Anna Kivekäs.

OHJE JA AIKATAULU
Kirjoita
1) noin 50 viimeisteltyä liuskaa (noin 2200 merkkiä per liuska) ja
2) sisältösuunnitelma (1–3 liuskaa).

Arvostamme erityisesti hyvää aloitusta, mutta näyte saa olla toisestakin kohdasta käsikirjoitusta. Sisältösuunnitelmassa esitellään mahdollisimman valaisevasti kokonaisen käsikirjoituksen sisältö (genre, mahdollinen juoni tai henkilöhahmot, rakenne, teemat). Huomaathan, että kokonaisia käsikirjoituksia ei ensi vaiheessa oteta vastaan.

Kilpailun toisessa vaiheessa finalistit lähettävät kustantamoon raadin palautteen perusteella muokkaamansa kokonaisen käsikirjoituksen, joista valitaan paras tai parhaat. Tästä vaiheesta annetaan tarkemmat ohjeet finalisteille.

Kilpailuehdotusten on oltava perillä 31.12.2021 (postileima riittää). Näistä teksteistä valitaan 4-6 parasta toiselle kierrokselle. Finalisteihin otetaan yhteyttä alkuvuodesta 2022, ja he saavat esiraadilta palautetta, jonka avulla kokonaista käsikirjoitusta muokataan ja kirjoitetaan.
Kilpailun voittaja tai voittajat julkistetaan lokakuussa 2022.

EHDOT JA PALKINTO
Kustantamo S&S varaa oikeuden julkaista finaaliin valitut käsikirjoitukset.
Palkintosumma on yhteensä 10 000 euroa, ja se voidaan jakaa useamman kirjoittajan kesken.
Palkinto voidaan myös jättää jakamatta.
Toivomme löytävämme uusia ääniä, mutta kilpailuun saavat osallistua myös jo julkaisseet kirjailijat.

TOIMINTAOHJE
Valitse nimimerkki. Tulosta kilpailuehdotuksesi eli 50 liuskaa sekä sisältösuunnitelma, muista numeroida sivut. Varusta tulosteen jokainen sivu valitsemallasi nimimerkillä. Liitä mukaan suljettu kirjekuori, joka sisältää nimesi ja yhteystietosi. Kirjoita tämän kuoren päälle nimimerkki. Lähetä kilpailuehdotuksesi viimeistään 31.12.2021 osoitteeseen:

Kustantamo S&S, PL 870, 00101 HELSINKI

Huomaa, että käsikirjoituksia ei palauteta.