Gorilla Arvid Lydecken -ehdokas

Miikka Pörstin kirjoittama ja Anne Vaskon kuvittama Gorilla on Arvid Lydecken -ehdokas. Raati perustelee valintaa seuraavasti:

”Kohdatessaan tunteita Eino menee palasiksi. Aikuisten mielestä hänen ei pitäisi eläytyä kaikkeen niin voimakkaasti. He turhautuvat Einon korjaamiseen, mutta hän ei voi hajoamisilleen mitään. Päiväkodissa olevan gorillan kohtaaminen on erityisen vaikeaa, mutta uusi ystävyys Väinön kanssa kääntää Einon haasteet vahvuudeksi. Monitasoinen kirja antaa lapselle työkaluja tunteiden käsittelyyn ja sivuaa tärkeitä aiheita, kuten kiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä.”

Arvid Lydecken -palkinto myönnetään ansiokkaalle lastenkirjalle. Palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry, ja vuoden 2021 ehdokkaat sekä voittajat valitaan vuoden 2020 aikana ilmestyneistä kotimaisista lasten- ja nuortenkirjoista.

Palkintoraatiin kuuluvat tutkija, tietokirjailija ja raadin puheenjohtaja Sara Kokkonen, kirjastovirkailija Marjo Hämäläinen sekä luokanopettaja Matias Laivamaa. Palkintotehdokkaita on kuusi.

Voittaja julkistetaan tammikuussa 2021. Palkinnon arvo on 2021 euroa.

9789515250476
Gorilla –30 % verkkokaupassamme 15.12. saakka.