avainhukassa_karuselli

Finlandia-palkinto

Sanna Manderin Avain hukassa saa vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Sanna Manderin Avain hukassa saa vuoden 2017  lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Voittajateoksen valitsi kuuden finalistin joukosta laulaja, lauluntekijä Anna Puu. 30 000:n euron tunnustus jaetaan vuosittain ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle.
Avain hukassa on Sanna Manderin riemukkaan leikkisä kuvakirja, jonka runomuotoinen teksti on nokkelaa ja ajankohtaista ja kuvitus täynnä herkullisia yksityiskohtia. Rennosti riimitelty tarina johdattaa etsimään kadonnutta kotiavainta, mutta mistä asunnosta se löytyy?
Avain hukassa on ilmestynyt ruotsiksi nimellä Nyckelknipan Schildts & Söderströmsin kustantamana. Mander on itse kirjoittanut tekstit molemmilla kielillä.
Avain hukassa on Rudolf Koivu -lasten- ja nuortenkirjakuvituspalkinnon voittaja 2017.

Sanna Mander (s. 1980) on kasvanut tukholmalaisessa lähiössä. Lukion jälkeen hän opiskeli graafista suunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa. Mander asuu Helsingissä miehensä ja kolmen lapsensa kanssa.
Manderin värikylläisiä kuvituksia on viime vuosina nähty kodintekstiileissä, pakkauksissa, julisteissa, levynkansissa ja eri julkaisuissa sekä Suomessa että maailmalla. Hän on suunnitellut kirjankansia ja kuvittanut suomalaisia, ruotsalaisia ja englantilaisia lasten- ja nuortenkirjoja.

Lue Sanna Manderin kiitospuhe.

9789515241511
Tähän taloon, jonnekin, avaimeni hukkasin! Auttaisitko pikkuisen, etsisitkö avaimen?