02.02.2022 Helsinki, Saara kekäläinen, kirjailija ja Netta Lehtola, graafikko. Kuva: Susanna Kekkonen

Arvid Lydecken -ehdokas

Saara Kekäläisen kirjoittama ja Netta Lehtolan kuvittama Prinsessa joka lähti kälppimään on Arvid Lydecken -ehdokas!

Lasten- ja nuortenkirjoille myönnettävät Topelius- ja Arvid Lydecken palkinnon jakaa Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat. Palkintoraati on valinnut molempiin sarjoihin viisi ehdokaskirjaa vuonna 2022 ilmestyneiden lasten- ja nuortenkirjojen joukosta.

Raadin perustelut
”Entä jos prinsessa ei haluakaan tulla pelastetuksi ja elää elämäänsä onnellisena loppuun saakka? Jospa hän haluaakin seikkailla itsenäisenä ja vapaana odotuksista? Leona on onnettomuudekseen syntynyt prinsessaksi, ja hänelle ollaan järjestämässä kuninkaallisia
häitä. Hän on kuitenkin aivan liian seikkailunhaluinen ja elämänjanoinen ollakseen pelkkä objekti, siksi hän lähtee kälppimään. Hänestä tulee oman elämänsä päähenkilö, ja samalla hän muuttaa perinteiset prinsessasadut näköisekseen. Kekäläisen kirja pöllyttää ummehtunutta satumaailmaa mehukkaalla prinsessalla, johon lukijan on mahdoton olla samastumatta.”

Korkeatasoiselle lastenkirjalle myönnettävää Arvid Lydecken -palkintoa on jaettu vuodesta 1969 lähtien. Aikaisempia Arvid Lydecken -palkinnon voittajia ovat mm. Sinikka ja Tiina Nopola sekä Hannele Huovi. Palkintojen arvo on vuosiluvun mukaisesti 2023 euroa.

9789515257130