Irina Polón

Olen Saarijärven salomailta nelilapsisen yrittäjäperheen tytär. Päiväkotia ei siihen aikaan ollut, joten minut laitettiin kouluun pois jaloista jo 5-vuotiaana.
Tämä kasvatti luonnetta ja lihaksia: neljän kilometrin koulumatka taittui jalan tai hiihtäen! Isoisän ylläpitämä kauppapuutarha opetti lisää elämän perusasioita. Lapsityövoimaa sai surutta käyttää niin kitkemiseen kuin marjojen poimintaan. Mitään traumoja ei siitä näytä kehittyneen.
Markkinoinnista kiinnostuin jo 9-vuotiaana, kun sain vastata isäni ylläpitämän Herkkuliikkeen ikkunamainoksista. Opiskeltuani pääkaupungissa taideteollisessa graafikoksi sain samalla perheen. Työelämä on kulunut innokkaasti Helsingissä eri mainostoimistoissa suunnittelijana ja jatkuu nyt samalla alalla yksityisyrittäjänä. Lapseni ovat tuottaneet jo 3 lastenlastakin. Heidän elämää on ilo seurata ja avittaa.
Kirjat ovat minulle rakkaita. Aina on joku kirja menossa: klassikoita, historiallisia romaaneita, nykyään jopa dekkareita. Yhtä kirjaa olen ollut itsekin tekemässä, nimittäin Koko perheen kokkiliittoa. Sen valistusfilosofiaa jatkan edelleen netissä sivuilla  www.veges.fi. Toivon sen innostavan lapsiperheitä kasvispainotteisempaan ruokavalioon. Käypä katsomassa! Toivon myös, että ihmiset todellakin tietävät ja uskovat, että yksikin ihminen voi muuttaa maailmaa! 
Irina Polón

Mummojen touhuja, vaarien puuhia