Anders Larsson

Anders Larsson on syntynyt Västervikissä Ruotsissa vuonna 1952. Hän on asunut Suomessa vuodesta 1979 aloitettuaan työt Turun ruotsalaisessa teatterissa. Hän on opiskellut Göteborgissa näyttelijäksi mutta kiinnostui varhain dramaturgiasta ja on kirjoittanut parisenkymmentä näytelmää teatterille, radiolle ja televisioon.

Larsson on saanut Stina Krookin säätiön palkinnon vuonna 1986 ja Hugo Bergroth -seuran kielikannustin -palkinnon vuonna 2000. Vuonna 2002 hän sai Längmanska kulturfondenin palkinnon merkittävästä ja näyttävästä kirjailijatyöstä ja rohkeasta Kalevalan elävöittämisestä tuoreimmassa teoksessaan, Laiskojen Kalevala, Larsson pureutuu suomalaiseen mytologiaan ja esittää kansalliseepoksen uudella tavalla käyttäen huumoria, älyllisyyttä ja varmaa tyylitajua, kuten kaikessa muussakin kirjallisessa tuotannossaan.
Vuonna 2005 Larsson vastaanotti SFS:n Hagfors-mitalin, ja vuonna 2007 Stina Krookin säätiön palkinnon. Vuonna 2008 Larsson oli ehdolla Ruotsin radion novellipalkinnon saajaksi. Samana vuonna hän sai Svenska Litteratursällskapetin palkinnon.
Anders Larsson

Kuva: Susanne Ringell Lataa painokelpoinen kuva

Laiskojen Kalevala