Lukunäyte
2010-luvun rakkaustarina rikkoo rajoja

Kun Franka, keski-ikäinen perheenäiti, tapaa itseään yli kymmenen vuotta nuoremman Alvarin, kaikki muuttuu. Alvar on erilainen kaikin mahdollisin tavoin hän on älykkäämpi, hurmaavampi, kiihottavampi ja ymmärtää naista paremmin, näkee hänet niin kuin ei kukaan muu.
Rakkaus on kaikennielevä, huumaava, yhteinen onni kaikkea muuta tärkeämpi.
Mutta rakkaus, joka luo uudeksi, myös rikkoo ja vaatii uhrauksia: miten käy, kun nuorempi mies alkaa toivoa omaa lasta ja omaa perhettä? Onko miehellä oikeus toivoa biologista lasta niin kiihkeästi, että se johtaa koko suhteen uudelleenmäärittelyyn? Voiko rakkaus kestää, jos sen joutuu jakamaan? Voiko vilpitön sydän kestää murtumatta?
 
Marjo Vilkon esikoisromaani tarkastelee analyyttisesti tunteiden syvintä olemusta, romanttisen rakkauden monimuotoisuutta ja ihmissuhteen loputonta virtaavuutta tarkkuudella, jollaista ei ole viime vuosina suomalaisessa kirjallisuudessa juuri nähty.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

24.90 € 30.00 €

Marjo Vilkon tyyli on tarkkaa ja rehellistä aivan kipuun saakka. Siinä tulee mieleen Duras. Sattuu! Toisaalta esikoisromaaniksi Vilpitön sydän on huikea teos: Äärimmilleen hiottua syväsukellusta suuren rakkauden pohjaimuun niin ilossa kuin tuskassa.
Leena Lumi -blogi
 

Romanttisten tunteiden pilkkominen näin hienoiksi säikeiksi vaatii sivutilaa. Sen tarkasteleminen samanaikaisesti täysillä mukana eläen, ja silti itsensä kuin tunnetilojen ylle nostaen, takaa ainutlaatuisen lukuelämyksen. Mitään vastaavaa en ole aiemmin kokenut. Paitsi ehkä jossain määrin omassa elämässäni. Vilpitön kiitokseni kirjailijalle valtavasta avoimuudesta!
Rakkaudesta kirjoihin -blogi
 

Marjo Vilkon esikoisromaani Vilpitön sydän viiltää analyyttisesti auki ihmisen, tunteet ja rakkauden.
Vilpitön sydän on suurten rakkauskertomusten uusi kiehtova päivitys, se on yhtä aikaa ajassamme kiinni ja ajallemme hyvin vieras raastava ja kunnioittava näkökulma rakkauteen.
Marjaana Roponen, Aamulehti
 

Marjo Vilkko


Marjo Vilkko

Suomi on venäläinen

Marjo Vilkko

Suomi on ruotsalainen