Download Kuva:
Maija Hurme
Upeasti kuvitettu tarina lapsesta, isästä ja suuresta kaipuusta

Tiesin että se oli huoneessa jo ennen kuin avasin silmäni. Pistin silmäni kiinni ja teeskentelin nukkuvani. Ehkä se lähtisi pois.
 
Mutta ei. Aamulla se oli kavunnut sänkyyni.
Kuka sinä olet? kysyin.
 
Oletko sinä nähnyt minun äitiäni? kysyin.
Turhaan. Se pysyi vaiti. Siitä kuului vain pieni pihisevä ääni, kuin joku puhaltaisi ilmaa uimaleluun.
 
 
Varjostajat on salaperäinen tarina lapsesta, jonka elämään ilmaantuu outo hahmo. Sitä ei näe kukaan muu, mutta se kulkee mukana kaikkialle. Se estää syömästä aamupalaa, leikkimästä kavereiden kanssa päiväkodissa ja pyytää lukemaan kaikkein pelottavimman iltasadun.
Hienostuneesti kuvitettu kertomus ei anna hahmolle nimeä, mutta sitä voisi kutsua suruksi, huoleksi tai kaipaukseksi. Alkuun hieman pelottava hahmo muuttuu vähitellen lempeämmäksi ja päästää lopulta otteensa.
 

Osta

22.00 €

Kuvakirja on lastenkirjallisuuden nykylajeista kenties vaativin, koska siinä pyritään tasapuoliseen ilmaisuun kahden taidemuodon, kuvan ja sanan, välillä. Maija ja Antti Hurmeen uusi kuvakirja Varjostajat on harmaan-vihreästä, mattapintaisesta väriskaalastaan huolimatta kevään kotimaisen kuvakirjatarjonnan valopilkku.
Lastenkirjahylly

Tunnelmallisesti kuvitettu Varjostajat kertoo lapsen päälle heittäytyneen surun ja huolen varjosta lempeällä tavalla, mutta sumein värein. Kun äiti on poissa, lapsen seuraksi ilmestyy varjostaja, jonka sateenvarjon alla on aina vielä hiukan harmaampaa. Hän keksii keinon, jolla varjostajat toimitetaan tiehensä.
Taika Dahlbom, Helsingin Sanomat
 

Maija Hurme
Anssi Hurme


Anssi Hurme & Maija Hurme

Lepakkopoika

Maija Hurme & Anssi Hurme

Peiton alla